Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÜSGET’e 40 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2021 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:34
Kaynak: İHA
KÜSGET’e 40 MİLYONLUK DEV YATIRIM

KÜSGET Sanayi sitesinde faaliyet gösteren esnafın elektrik kullanımına kalite getirilmesi ve kesinti olmadan üretime devam etmeleri için önemli bir projeye start verildi. Yaklaşık 40 milyonluk altyapı ve aydınlatma ile yenileme çalışmasının müjdesini KÜSGET Başkanı Mustafa Kemal Güneş verdi. 

KÜSGET Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş ve yönetim kurulu üyeleri ile Toroslar EDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu, şebeke operasyonları Müdürü Refik Bolat, Yapım İşleri Müdürü Ali Fatih Yeşil, Yatırım Planlama Müdürü H. İbrahim Karageçi, Yapım İşleri Takım Yöneticisi Adem Işık, Şebeke Operasyonları takım yöneticisi Hasan Hazır, Yapım İşleri Mühendisi Durmuş Aslan, Yatırım Planlama Uzmanı Ercan Yıldırım ve ekip müdürlerinin katılımlarıyla KÜSGET Sanayi Sitesi içerisinde A ve B Blok Bölgesinde yapımına başlanan havai hatların, yer altına alınması, tüm sokak ve sanayi sitesi caddelerine aydınlanma hattı çekilmesi ve yine eski trafoların yerlerine yenilerinin kurulması konuları hakkında toplantı yaparak bilgi alışverişinde bulundular.

Toroslar Elektik Dağıtım A.Ş’nin Gaziantep ilindeki yekpare niteliğinde en büyük projesi olan; ‘KÜSGET(A-B) Blok MODÜLER DÖNÜŞÜM PROJESİ’nde saha çalışmaları başladı. Yapılacak proje kapsamında; KÜSGET sanayi sitesindeki 1970’li yıllarda tesis edilmiş havai hatlı şebeke tümüyle yeraltı şebekesi olarak yenilenecek. Bölgede 1704 adet alçak gerilim abonesi 19 adet yüksek gerilim abonesi bulunmaktadır. Yeni tesis edilecek olan yüksek güçlü trafolar ile sanayi bölgesindeki kapasite artışları ve yeni enerji talepleri rahatlıkla karşılanmış olacaktır. Ayrıca yapılacak olan yeraltı tesisiyle; arıza sayıları çok yüksek oranda azalacak olup kesinti sürelerinin minimum düzeylere indirilmesi amaçlanmıştır.  Tesis sonrası bölgedeki tüm potansiyel elektrikli tehlikeli durumlar ve yaklaşım ihlalleri ortadan kaldırılmış olacaktır. Yapılacak olan yeraltı aydınlatma şebekesi ile bölgedeki tüm sokaklar gerekli aydınlık seviyesine getirilerek modern bir görünüm kazanması amaçlanmıştır. Proje detayında: 25 adet trafo binası yenilenecektir. 824 adet aydınlatma direği tesisi yapılacaktır.

443 adet saha dağıtım kutusu tesisi yapılacaktır. 109 km alçak gerilim kablosu, 26 km yüksek gerilim kablosu tesisi yapılacaktır. Proje için planlanmış olan bütçe: 35.628.045,80 TL’ dir.

KÜSGET Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, esnaf adına Toroslar EDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu ve ekibine, bu hizmetlerinden ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek KÜSGET esnafına hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.