Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Meclis Başkanı ne zaman istifa edecek?”

31 Mart 2019 yerel seçimlerine az bir süre kala istifa polemiğini gündeme taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2019 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:03
Kaynak: İHA
“Meclis Başkanı ne zaman istifa edecek?”

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın yerel seçimlerde aday olması üzerine TBMM Başkanlığından ne zaman istifa edeceğini yazılı soru önergesiyle resmiyete kazandırmak isteyen CHP’li Yılmazkaya konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

İstifa polemiğiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Yılmazkaya, İBB Başkanlığına aday olan Meclis Başkanı Binali Yıldırımın birkaç gün içinde istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Son günlerde kamuoyunu yakından ilgilendiren istifayla ilgili Yılmazkaya, Binali Yıldırımın cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu soru önergesinde “Meclis başkanı olan kişinin, üyesi bulunduğu siyasi partinin hiçbir faaliyetine katılmaması gerektiği, Anayasa’nın 94/son maddesinde hiçbir tereddüde yer vermeyecek şekilde açıkça belirtilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

“Bu koşullar altında belediye başkan adaylığı ile TBMM Başkanlığının aynı kişide toplanması Anayasa’nın hem özüne hem de ruhuna aykırı olacaktır” diyen Yılmazkaya, Meclis Başkanı Yıldırımın ne zaman istifa edeceğini Binali Yıldırım’ın kendisine sordu.

Meclis başkanının siyasi faaliyetlerde bulunamayacağı ve parti çalışmalarında yer alamayacağı anayasada açıkça yer almasına rağmen Binali Yıldırımın bu hukuksuzluğu ne zaman sonlandıracağını meclis tutanaklarına geçirmek adına konuyu TBMM’ye taşıyan Yılmazkaya verdiği önergede şu sorunun cevabını aradı;

“Üyesi bulunduğunuz siyasi partinin faaliyetlerine katılmaya devam edecekseniz, Anayasa’ya aykırı bu durumun ortadan kaldırılması için ‘Meclis Başkanlığı’ sıfatını bırakmak ve hukuka aykırılığa son vermek adına ‘Meclis Başkanlığı’ndan ne zaman istifa edeceksiniz?”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.