Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Şimşek ortaokulu açıldı

Önceki Dönem Devlet ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in isminin verildiği 24 derslikli ortaokulun açılışı kendisinin katılımı ile Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2022 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:27
Kaynak: İHA
Mehmet Şimşek ortaokulu açıldı

Açılış törenine Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte 23,25,26’ncı dönem Gaziantep Milletvekili ve 43,44’üncü dönem Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, sonrasında Maliye Bakanlığı ve Ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet  Arıkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, KKTC Başkonsolosu Fatma Demirel, daire amirleri, iş adamları, basın mensupları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“ZORLU SÜREÇ FIRSAT EŞİTLİĞİ VE ADİL BİR GELİR DAĞILIMI İLE ÇÖZÜLECEK”

Türkiye’nin dünya ile bir yarış halinde olduğunu ve rekabetçi bir ülke olduğunu kaydeden Şimşek, “Bu kadim kentte birçok temel attık ve açılış yaptık. Doğrusu bugün çok duyguluyum. En önemli şey vefa. Kadim şehrimiz güzel bir okuluna benim ismimi veriyor bu benim için büyük bir gurur kaynağıdır. Eğitim fırsat eşitliği ve ülkelerin kalkınması için toplumsal adalet ve dünyada barış ve huzur için en temel girdi diye düşünüyorum. 21. Yüzyılın önemi formel eğitimle son bulmuyor. Bu yüzyılın en önemli özelliği hayat boyu öğrenimdir. Bu yüzyıl artık formüllerin ezberlendiği bilgilerin depolandığı bir dönem değil artık. Çocuklarımıza duygusal zekayı bütün yönleriyle vermeliyiz. Dünyada şu anda sıkıntılı bir dönem var. Buradan çıkış da elbette fırsat eşitliğiyle, daha adil bir gelir dağılımıyla ve daha çok empati ile olur. Ülkemiz dünyada büyük bir yarış ve rekabet içinde. Büyük ülkeler, imparatorluklar 3 sütun üzerinde yükselir diye biliyorum. Bunlardan birincisi ve en önemlisi beşeri sermayedir. Yani nüfus ve onun niteliğidir. Diğerleri ikincildir altyapı ve teknolojidir. Ama her şeyin temeli eğitimdir” diye konuştu.

Eski Bakan Mehmet Şimşek, son olarak kendi adının bir okulda yaşatılacak olmasından dolayı çok duygulandığını ve dünyada yaşanan zorlu sürecin eğitimde fırsat eşitliğinin yanında adil bir gelir dağılımı ile çözülebileceğini ifade etti.

VALİ GÜL: “AÇILIŞI YAPILAN OKULLARIN HIZINA YETİŞEMİYORUZ”

Vali Davut Gül, şehirde açılışı yapılan okulların hızına yetişemediklerini ve yeni okulların açılmasının eğitimde büyük bir atak olduğunu söyleyerek şu ifadelerde bulundu: “Burada yetişen her bir evladımız ilerde bayrağı devredecek başka öğrenciler devralacak. Gaziantep’te yapılan bu yatırımlarda bakanlarımızın, milletvekillerimizin katkısı çok büyük. Arsaların tahsisinde belediye başkanlarımızın emeği çok büyük. Açılışların hızına yetişemiyoruz. Okulumuzun önemi çok büyük. Okulumuzun öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” sözlerini kaydetti.

FATMA ŞAHİN:” EN BÜYÜK BÜTÇEYİ EĞİTİME AYIRDIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mehmet Şimşek’in Türkiye ve Gaziantep için çok önemli yatırımlar yaptığını ve isminin okulda yaşatılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Türkiye yüz yılı inşa etmek için çalıştıklarını ve bu kapsamda Gaziantep’te de en büyük bütçenin eğitime ayrıldığını belirten Fatma Şahin, "Mehmet Şimşek bu memleketin yetiştirdiği en değerli isimlerden birisi. Kasa kime emanet edilir. En güvenilir insana teslim edilir. Bu memleketin kasası Mehmet Şimşek’e teslim edilmiş. Güvenilir insan olmak çok özel bir şey. Makam bittikten sonraki durum daha özel. Bu okul yeni Mehmet Şimşekler yetiştirmek için açıldı. Öğretmenlerimizden isteğimiz budur. Türkiye 100 yılını inşa edeceğiz. Bütçemizi Türkiye tarihinde ilk defa savunma bakanlığını bile geçerek eğitime ayırdık. Büyükşehir Belediyesi olarak da en büyük bütçeyi eğitime ayırdık. Bu şehirde 4 bin derslik yapılıyor. Bu şehrin artık tesisleşme sorunu bitti. Artık kaliteli eğitim anlayışını tabana yaymamız gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından okunan dualarla 700 öğrencisi bulunan 24 derslikli Mehmet Şimşek Ortaokulu’nun açılışı yapıldı. Kurdele kesim töreninin ardından Şimşek ve protokol mensupları sınıflarda öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.