Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEME KANSERİNDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2021 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:15
Kaynak: İHA
MEME KANSERİNDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

İhmal etmeyin ve inanın. Sağlık en kıymetli hazinemiz. Sağlıklı yaşamın öylece keyfini sürerken bazen keyfimizi kaçıran şeyler olur. Hastalıklarla yüzleşmek ne yazık ki hep ani ve travmatik biçimde gerçekleşir. Tam da bu esnada zaman kaybetmemenin önemi gündeme gelir. Bir yandan duyduğumuz şeyleri kabullenmekle uğraşırken diğer yandan da zaman kaybetmeden tedaviye koyulmak ve moralimizi yüksek tutmamız gerekir.

Gaziantep ikamet eden 44 yaşındaki İmren Altuntaş ,3 ay önce meme kanseri teşhisi konuldu. Özel Hatem Hastanesi Genel Cerrahi ve Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Arslan ‘a başvurdu. Op. Dr. Selçuk Arslan tarafından yapılan meme koruyucu cerrahisi ile sağlığına kavuştu.

Meme koruyucu cerrahisi ile hastasının artık meme kanserinden kurtulduğunu ifade eden Op. Dr. Selçuk Arslan ‘Memesinde fark ettiği sertlikle başka bir merkeze  başvuran İmran hanıma  yapılan iğne biyopsisi meme kanseri olarak rapor edilmişti. Tedavisinin devamı için hastanemize başvurdu. Cerrahi onkoloji konseyinde hanımefendinin sonuçlarını değerlendirdik, tedavisini planladık. Memesini almaya gerek yoktu; sadece kitle ve onu çevreleyen sağlıklı meme dokusu çıkarıldı. Şimdi kemoterapisi devam ediyor. Aslında bu hastalık artık onun için bitti ‘dedi.

Artık, meme kanseri sebebi ile memenin tamamını aldığımız hastalar çok çok nadir; koltuk altı lenf bezi temizliğine de gerekirse yer veriyoruz. Cerrahi onkoloji konseyimizde, onkologlarımızla hastanın tedavisinin tüm aşamalarını tartışıyor ve planlıyoruz. Bunun anlamı şu, memede yer alan basit ve iyi huylu bir kitle için yapılan cerrahi düzeyinde bir cerrahi tedavi ve arkasından alınan onkolojik tedavi ile bu hastalıktan kurtulabiliyoruz.

Ancak bunların mümkün olması için tek ama tek şart var; ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ. Erken tanı almasına rağmen tedavisini geciktiren hastalar var. Bu bilinci oturmak toplumsal bir görev aslında.

Meme kanseri farkındalık ayı bu ay. Bahsettiğimiz bilincin hızla tüm toplumumuzda yayılmasını dilerim.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden İmren Altuntaş ‘3 ay önce bana meme kanseri teşhisi konuldu. 2 ay önce Op. Dr. Selçuk Hocam’a başvurdum. En büyük şansım Selçuk hocamla tanışmaktı. Hocamla tanışmadan önce çok korkuyordum , hocam beni sakinleştirdi, bana güven verdi. Ameliyatım başarılı geçti. Gayet iyiyim, çok mutluyum. Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu anladım. Herkes tavsiyem erken tanının öneminin farkında olması ve korkmaması’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.