Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NORMAL HAYATA İLK ADIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından normalleşme sürecinin ilk müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 21:51
Kaynak: İHA
NORMAL HAYATA İLK ADIM

Buna göre yüz binde 10-35 arası vaka ile orta risk kategorisinde olan Gaziantep'te hafta sonu yasağı kalktı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için kısıtlama sona erdi. Gece 21:00-05:00 yasağına devam edilecek. Restoran, kafe, kahvehane vb yerler sabah 09:00 ile akşam 19:00 kadar yüzde 50 kapasite ile çalışabilecek. Tedbirler konusunda yetki valilerde, sorumluluk ise biz vatandaşlarda...

ARTIŞ OLURSA ÖNLEMLER SIKILAŞTIRILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Salgının artış eğilimine girdiği yerlerde kısıtlamalar tekrar sıkılaştırılacak" dedi.

HAFTA SONU YASAKLARI KALKTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi uygulanan 21.00’dan 05.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının hafta içi her gün aynen devam edeceğini; haftasonu cuma günü 21.00’dan başlayarak pazartesi günü 05.00’a kadar devam eden kısıtlamaların ise düşük ve orta riskli illerde tamamen kalktığını açıkladı. Buna göre Gaziantep’te de hafta sonu yasakları tamamen kalkmış oldu.

KAPALI İŞLETMELER AÇILIYOR

Kabine toplantısı sonrasında, uzun zamandan beri kapalı olan lokanta, kıraathane, kafe, restoran ve lokal gibi işletmelerin de 07.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet verebileceği açıklandı.

Gaziantep’inde içinde bulunduğu Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.

-Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

-Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.

-Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.