Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"NURDAĞI SANAYİ BÖLGESİ İÇİN BÜTÇE AYRILMALI"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine Organize Sanayi Bölgesi yapılması için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:23
Kaynak: İHA
"NURDAĞI SANAYİ BÖLGESİ İÇİN BÜTÇE AYRILMALI"

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinin, şehirlerarası yolların kavşağı konumunda olduğunu, dolayısıyla stratejik olarak avantajlı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kaplan, bu bölgede yapılacak olan bir sanayi bölgesinin Gaziantep dâhil çevre illerde hatta ülke genelinde kalkınmaya büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyledi. 

Mevcutta küçük çaplı ve dağınık bir sanayisinin olduğunu söyleyen Kaplan “Daha düzenli ve çarpık kentleşmeye mahal vermeyecek organize sanayi bölgesinin yapılması Nurdağı’nı yatırımcısına uzun vadeli güven sağlayan bir sanayiye dönüştüreceği gibi yeni yatırımcıların da ilgi odağına alacaktır” dedi.

NURDAĞI’NDA SANAYİ İŞSİZLİĞİ BİTİRİR

Doğuyu batıya; güneyi kuzeye bağlayan yolların birleştiği bu ilçenin, gerekli altyapı çalışmaları ve devlet destekli projelerle yatırım yapıldığı takdirde ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayabilecek bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Kaplan, sözlerine şöyle devam etti;

“Yatırımcısına pazara kolay erişim olanağı ve kesintisiz bağlantı imkânı sunacak olan Nurdağı bağlantı yolu sanayi sektörü açısından gelişime açık bir yer olmakla birlikte mevcut işsizliği de büyük ölçüde azaltabilir. Nurdağı ilçemizi bir sanayi bölgesi yapabilmek için hükümeti ve diğer Gaziantep milletvekillerini göreve davet ediyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.