Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oba Makarna liderliğini sürdürdü

Oba Makarna, İstanbul Sanayi Odası'nın İSO 500 Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamalarında makarna sektöründeki liderliğini sürdürdü. Oba Makarna, Türkiye’nin en büyük kuruluşlarının açıklandığı İSO 500 listesinde 117. Sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:47
Kaynak: İHA
Oba Makarna liderliğini sürdürdü

İstanbul Sanayi Odası tarafından 2019 yılı verilerine göre açıklanan Türkiye’nin En Büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında, Oba Makarna rekor bir yükselişle 2019 yılındaki 154. sıradaki yerini 37 sıra birden atlayarak 117. Sıraya yükseltti. Oba Makarna geçtiğimiz günlerde açıklanan Fortune 500 sıralamasında bir önceki yıla göre 41 sıra yükselerek 143.sırada yer almıştı. Sonuçlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Oba Grup CEO’su Alparslan Özgüçlü İSO 500 2019 verilerindeki rekor yükselişte; gerçekleştirilen yurt içi yatırımlarının önemli rol oynadığını ifade ederek, bundan sonraki süreçte de teknolojiye yatırımlara devam edeceklerini ve yenilikçi ürünlere yönelik çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİN ÖNCÜSÜ OBA

Oba Grup CEO’su Özgüçlü yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin uluslararası arenadaki global makarna markası olan Oba Makarnanın sektöründe ki en önemli aktörlerinden birisi olduğunu ifade ederek “Fortune 500’ün ardından İSO 500’de ki sıralamamız gösteriyor ki bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımız ve sektörümüzdeki yeniliklerimiz ülkemizin makarna sektöründe hızla dünya liderliğine yönelmesinde önemli etken olmuştur. Sektörümüzdeki bu hızlı büyüme de teknolojiye yönelik yeni yatırımların yanı sıra başarıyla yürüttüğümüz ARGE ve inovasyon çalışmalarının sonucudur. Oba Makarnanın İlk 500 Sanayi Kuruluşları arasında yer alması firmamız için önemli bir sonuçtur. Türkiye’nin en büyük ve dünyanın ikinci büyük üretim tesisine sahip olan Oba makarna olarak iç piyasadaki istikrarlı büyümemizi ihracatta da başarıyla gerçekleştiriyoruz. Ülkemize ve ekonomimize bu anlamda önemli katma değerler sağlıyoruz. Yatırımlarımız sonucu artan ihracatımız ve iç piyasa payımız beraberinde istihdamda da önemli artış sağlıyor” dedi.

OBA'DAN YENİ LEZZETLER: OBAMİE NOODLE, OBA UN VE BULGUR

Türkiye'nin makarna sektöründeki global markası Oba, 2020 yılına bir çok yenilikle girerken yeni lezzetleri tanıtmaya devam ediyor. 2020 yılı hedefleriyle ilgili de genel bir değerlendirme yapan Oba Grup CEO’su Alparslan Özgüçlü “2020 yılının ilk yarısında sektörümüze yeni lezzetler kazandırmayı sürdürdük. AR-GE ve İnovasyona yönelik çalışmalarımız olumlu sonuçlar verdi. İç ve dış piyasayla buluşturduğumuz yeni lezzetlerimizle ilgili inanılmaz güzel sonuçlar alıyoruz. Oba makarnanın yanı sıra Obamie Noodle, Oba Un ve Bulgur üretimiyle de sektörde ki liderliğini güçlendir.

OBA LEZZETİ 86 ÜLKEDE

6 Yıldan bu yana makarna sektörünün ihracat şampiyonu olan Oba, Ar-Ge ve inovasyonla sektöre yenilikler kazandırılmasına da öncülük ediyor. Üretimi Oba Makarna tarafından Gaziantep ve Adapazarı’nda ki modern tesislerde gerçekleştirilen Oba Makarna Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bereketli topraklarında yetişen sert durum buğdayından üretilen 40 farklı ürün çeşidi ile raflarda yer alıyor. Dünyayı saran Oba lezzeti beş kıtadaki 86 ülkede sevilerek tüketiliyor.

2020 OBA İÇİN YENİLİKLER YILI OLDU

Oba Grup CEO’su Alparslan Özgüçlü 2020'nin, Oba için "Yenilikler Yılı" olduğunu ifade ederek Oba olarak Obamie markası ile noodle, Oba Bulgur ve Oba Un markası ile üretimine başladıklarını etti. Özgüçlü, makarna üretimindeki başarıyı noodle, bulgur ve un sektöründe de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyerek "Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veren bir firmayız. Sürekli yenilikleri ve yeni ürünleri tüketicilerimizin beğenisine sunarak, sektördeki yerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.