Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZMEN: ALIN TERİ YETMİYOR ARTIK, AKIL TERİ DE GEREKLİ

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu kariyer günleri kapsamında düzenlenen etkinliğin konuğu Özmen Un Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen öğrencilere deneyim ve tecrübelerini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:41
Kaynak: İHA
ÖZMEN: ALIN TERİ YETMİYOR ARTIK, AKIL TERİ DE GEREKLİ

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nacip Fazıl Yılmaz’ın moderatörlüğünde yapılan söyleşide Erhan Özmen, Meslek Yüksekokulu öğrencilerine seslendiği konuşmasında, “Alın teri yetmiyor artık, akıl teri de gerekli. Köylerden buğdayı alıyoruz, daha sonra buğdayın içerisindeki yabancı maddeleri temizliyor, yıkıyor ve iyice temizledikten sonra un haline getiriyoruz. Böylelikle gıda güvenliği yüksek ürünleri el değmeden üretiyoruz. Unun piyasası, pazarı belirlidir, ürününüzü her türlü satarsınız, ancak gelişip büyümek, ileri gitmek için ucuza satmak değil, farklılık yaratarak katma değerli ürünler satmak gerekli” diyerek, bilginin önemini vurguladı.

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN FİRMALARDAN BİRİSİYİZ

Özmen, üretim tesislerinin gelişerek, değişerek büyümeye devam ettiklerini belirterek, kullandıkları teknoloji ve endüstri 4.0 ile çalışan Ortadoğu’nun en iyi un fabrikalarından biri olduklarını ifade etti. Özmen konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sadece un satmıyoruz, kendimizi geliştiriyor ve müşteriye seçenekler sunuyoruz. Artık ekmek için kullanılan un ile pizza, baklava gibi gıda ürünlerine kullanılan unlar aynı değil; pazarı, piyasayı takip ediyor firmamızı bu doğrultuda geliştiriyoruz. Tam buğday ekmeğinin zararlı olduğu söyleniyor bu tarz söylemelere kızmıyor, küsmüyoruz tam tersine çözümler üretiyoruz. Mercimek, fasulye gibi farklı bakliyat türlerinden unlar üretiyor ürün seçeneği sunuyoruz. Artık her şey çok çabuk değişiyor, gelişiyor, farklılaşıyor. Bunları yakından takip ediyoruz ve bu sayede Türkiye’de önde gelen firmalardan birisi olduk.”

POZİTİF UYANMAK SAĞLIĞIN EN ÖNEMLİ UNSURU

Gaziantep Futbol Kulübü ile ilgili düşünceleri sorulan Özmen; “Gaziantep Futbol Kulübü Gaziantep’e Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı getirebilen büyük bir takım ve daha da iyi olmasını isteriz” dedi. Sağlıklı ve genç kalmanın düzenli olarak spor yapmak ile mümkün olduğunu aktaran Özmen, spor dışında her sabah pozitif uyanmanın, sağlığın en önemli unsurlarından birisi olduğunu belirtti.

Özmen konuşmasının devamında, Gaziantep FK-Trabzonspor maçına ve 26-29 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 14. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri(IBATECH) Fuarı’na Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin gitmelerini sağlayacağını söyledi. Özmen Un Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen’e, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından günün anısına plaket takdim edilmesiyle söyleşi sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.