Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pandemi ile mücadele kararlılıkla sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 14:53
Kaynak: İHA
Pandemi ile mücadele kararlılıkla sürüyor

AK Parti Grubu adına TBMM’de konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Hükümetimiz tarafından alınan tedbirler ile Covid-19'un ülkemiz üzerinde olumsuz etkilerinin asgariye indirilmesi ve özellikle istihdam kaybının önüne geçilebilmesi amacıyla Türkiye'de bir dizi önlem alınmış ve uygulamaya konmuştur” dedi.

Erdoğan, “Bunların bir kısmı genel olarak ekonomiyi dolayısıyla istihdamı arz ve talep taraflarından güçlendirici tedbirler olup bir kısmı da doğrudan özellikle çalışma hayatına ve istihdama yönelik tedbirlerdir. Salgının sağlık boyutu yanında diğer tüm etkileri azaltmaya başlayan pek çok tedbiri, teşviki hayata geçirmeyi sürdürüyoruz” dedi.

Erdoğan, Salgınla birlikte hayata geçirdiğimiz Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında çalışanlarımıza ve dar gelirli kesimlere yapılan karşılıksız ödemelerin tutarın 38 milyar liraya ulaştığını, bunlara ilave olarak Covid-19 teşhisi nedeniyle tedavi gördüğü veya karantinada bulunduğu için çalışamayanlara yönelik iş göremezlik ödeneğinin devreye girdiği söyledi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti, “Özel sektörümüzün de işine sahip çıkmasını özellikle de üretim çarklarını döndürme iradesini takdirle izliyoruz. Sanayide, tarımda, ihracatta yaşanan olumlu gelişmeleri memnuniyetle görüyoruz çünkü küresel ölçekte arz ve talep dengelerinde çok büyük bir sapma oldu. Salgının en başından itibaren Türkiye salgınla mücadelesini elindeki tüm imkânlarla ve kararlılıkla sürdürüyor. Küresel çapta pek çok ülkenin baş etmekte zorlandığı hususlarda örnek gösterilen ülkeler arasında yer aldık. Covid-19 ile mücadelemizde 3 temel hedef üzerinde durduk: 1- İş gücü piyasasını ayakta tutmak. 2- Salgından etkilenen hane halkı ve işletmelere gerekli kaynağı ve likiditeyi sağlamak. 3- Temel sektörlerin faaliyetlerini sürdürmesini garanti altına alarak tedarik zincirlerini ayakta tutmak. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de parasal ve mali genişleme adımlarını vakit geçirmeden hayata geçirdik. Bu kapsamda Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde 18 Mart 2020'de açıkladık. Ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda dinamik olarak alınan yeni tedbirlerle paketi genişlettik, Covid-19 salgını sürecinde açıkladığımız destek paketlerinin toplam büyüklüğü 494 milyar TL ile millî gelirimizin yüzde10'una ulaştırdık” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.