Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Peygamberimiz ve Aile" temalı program düzenlendi

Şahinbey Belediyesi Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle “Peygamberimiz ve Aile" temalı program düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2019 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:53
Kaynak: İHA
“Peygamberimiz ve Aile" temalı program düzenlendi

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen program Emine Konukoğlu Camii Müezzin Kayyımı Kasım Kahraman’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“PEYGAMBER EFENDİMİZE TABİ OLMAKLA MÜKELLEFİZ”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)’in izinden gitmenin ve O’nu sevmenin, Allah’ın Müslümanlara emri olduğunu belirterek, “Mübarek bir haftadayız. Allah'a (Celle Celaluhu) ne kadar hamd etsek azdır. Müslüman bir anne, babadan, Müslüman bir ülkede dünyaya gelmişiz ve Hazreti Peygamber’e ümmet olmuşuz. Bunun kıymetini bilmemiz, ona göre yaşamamız lazım. Peygamber Efendimiz ‘Kişi sevdiğiyle beraberdir’ buyuruyor. Sevdiğimiz gibi yaşamak ve O’nun izinden yürümek Allah'ın (Celle Celaluhu) bize emridir. Kur’an-ı Kerim’de de Cenab-ı Hak; ‘Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah’ta sizi sevsin’ buyuruyor. Allah'ı (Celle Celaluhu) seviyorsak, bunu en iyi göstermenin yolu Peygamber efendimiz gibi yaşamak, O’nun sünnet-i seniyyesine göre hareket etmektir. Eğer ki Allah’ı (Celle Celaluhu) sevdiğimizi iddia ediyorsak, Peygamber Efendimize tabi olmakla mükellefiz.” dedi.

SAHABENİN BÜYÜKLERİ HEP GENÇLERDİR

Düzenlenen Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Strateji Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'in hayatından örnekler vererek, “İslam dini gençlik dinidir. Hazreti Peygamber’imiz risalet ile şereflendiğinde yanında bulunanlardan sadece birkaç tanesi 30’lu, 40’lı ve 50’li yaşlardaydı. Onun dışındaki sahabelerin neredeyse tamamı yani çekirdek kadrosu 18 yaş altıdır. Allah Resulünün (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ilk tebliğ faaliyetlerini yürüttüğü ev Erkam Bin Ebi’l Erkam’ın (Radiyallahu Anh) eviydi. Ev sahibi Erkam (Radiyallahu Anh) henüz daha 17 yaşındaydı. Musab Bin Umeyr (Radiyallahu Anh) 16 yaşında. Saad Bin Ebi Vakkas, Talha Bin Ubeydullah (Radiyallahu Anh) 15-16 yaşlarındaydı. Hazreti Ali (Radiyallahu Anh) daha çocuktu. Sahabenin büyükleri hep gençlerdir. Bu gençler Allah Resulünü (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) öyle sevdiler ki o sevda İslam'ı büyüttü ve çağlara taşıdı.” dedi

MUTLULUĞUN REÇETESİ

Müslümanların Peygamber Efendimizi her şeyden çok sevmeleri ve yolunda gitmeleri gerektiğini dile getiren Dr. Muhammed Ali Asar, “Kur’an-ı Kerim’de de Cenab-ı Hak; ‘Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah’ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın’ buyuruyor. Allah’ın (Celle Celaluhu) bizi sevmesinin yolu bizim Allah Resulünün (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sünnetine uygun yaşamamızdan geçmektedir. Çünkü Allah Resulünün (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 23 yıllık peygamberlik hayatı her mümin için dünyada da ahrette de mutluluğu ve huzuru sağlayacak bir yaşantıdır. O’nda mutluluğun bütün reçeteleri vardır.” ifadelerini kullandı.

Programa Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Strateji Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Şeyhmus Demir, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.