Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Gür’den COVİD 19 için iki yerli ve milli ilaç müjdesi daha

Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Teknopark, COVID19 tedavisinde kullanılan ve daha önce onaylanan iki ilaca ek olarak, iki ilacın daha çalışılması için onay aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:46
Kaynak: İHA
Rektör Gür’den COVİD 19 için iki yerli ve milli ilaç müjdesi daha

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “İki ilacımızın daha biyo-eşdeğerlik çalışmasına Sağlık Bakanlığımız tarafından onay verilmesiyle, COVİD 19 tedavisinde kullanımı için onay verilen yerli ve milli ilaç sayımız dörde yükseldi. Diğer taraftan onay bekleyen birkaç ilaç çalışmamız daha devam etmektedir. Bu ülkemiz ve üniversitemiz adına gurur vericidir” dedi.

Korona virüs ile mücadele kapsamında GAÜN Teknopark’ta yürütülen çalışmalar doğrultusunda, COVID 19 tedavisinde kullanılan ithal ilaçların yerli muadillerinin geliştirilmesine yönelik olarak devam eden biyo-eşdeğerlik çalışmalarında önemli bir başarıya daha imza atıldığını açıklayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Çalışmalar, biyoyararlanım/biyoeşdeğerlik etik kurulunun ve ardından TİTCK/Sağlık Bakanlığı onayı ile başlamaya uygun hale geldi. Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Teknopark Firması Farmagen IKU Merkezi ortaklığı ile devam eden çalışmalarımız neticesinde, hastalarımızın kullanabilmesi için yurt dışından ithal edilen COVID 19 tedavi ilaçlarının yerli ve milli eşdeğerini (muadil) geliştiriyoruz” dedi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, ilaç sektörünün öncü firmaları aracılığıyla Türkiye’de COVID-19 tedavisinde kullanılan Lopinavir/Ritonavir, Favipiravir ve Umifenovir adlı ilaçların yerli eşdeğerleri (muadil) piyasaya verilebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Gür, “Dünya'nın yaşadığı bu kritik dönemde; Teknoparkımız ve Yerli İlaç Sanayisinin, Üniversitemiz ile el ele vererek yaptıkları bu çok önemli çalışmalarla Sağlık Bakanlığımız ve halkımızın bu salgınla mücadelede çözüm ortağı olması bizleri gururlandırmıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.