Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahada olmalıyız

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2022 23:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:06
Kaynak: İHA
Sahada olmalıyız

CHP Eski Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, ülkenin çok kötü yönetildiğini ve insanların artan hayat pahalılığı karşısında çaresiz kaldığını belirterek, buna karşın vatandaşın derdini dinlemek için sahada olması gereken parti yöneticilerinin Gaziantep’te etkin bir muhalefet modeli ortaya koyamadıklarını söyledi.

Hurşit Yıldırım, vatandaşın artık 21 yıla dayanan AKP iktidarının çözüm üretemediğini anladığını belirterek, bu noktada boşluğu doldurması gereken muhalefet partilerinin sokağa inip, kapı kapı dolaşarak, partisinin göreve geldiği takdirde yapacağı icraatları anlatmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Yıldırım “Hayat pahalılığı oldukça fazla, asgari ücretin artması çözüm değil. 1500 TL olan ev kirası 3500 oldu. 3500 olan ev kirası 10.000 oldu. Asgari ücretin 5500 TL olmasıyla vatandaşın sorunu çözülecek gibi bir algı var. Bir kilo şeker 5 TL’den 30 TL’ye çıktı ama asgari ücret 2825 TL den 14 bin TL ye çıkmadı. Bunları anlatmak gerekiyor” dedi.

“GAZİANTEP’TEKİ MEVCUT YAPI YETERSİZ”

Tüm partilerin seçim çalışmalarına başladığını söyleyen Yıldırım; “İktidar partisi olan AK Parti bile meclis tatil olunca  artık meydanlarda çalışmalara başladı. Gaziantep Cumhuriyet Halk Partisi bakarsanız 3 milyon nüfuslu bir şehirde 6 tane il yöneticisi, ilçelerde 4’er tane ilçe yöneticisiyle bu işin altından kalkılmaz. Erken seçim sesleri var, sandık görevlilerine ulaşmak çok zor gibi görünüyor. Gaziantep de Cumhuriyet Halk Partisi’nin işi zor ama potansiyel var. Bunu kim yapacak? Kusura bakmayın ilçelerde 4 kişilik yönetim ekibi, İl de ise 6 kişilik yönetim ekibiyle bu seçimi götürmek çok zor.” sözlerine yer verdi.

“ARAYIŞ İÇİNDEKİ SEÇMENİ KUCAKLAYABİLMELİYİZ”

Seçimlerde görev yapacak, Sandık görevlileri ile ilgili de gözlemlerini paylaşan Yıldırım; “Cumhuriyet Halk Partisi’nde 3 -5 kişi sadece biz biliriz diyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıla merdiven dayamış bir Parti. 3- 5 kişinin sadece yönetici makamına mevkiisine bürünüp ‘Sadece biz bu ilçeleri kaldırırız’ demesi çok zor bir olay. Artık kendileri de biliyordur. Her ne hikmetse partinin yeni sahipleri daha önceki siyasetten mücadele edenleri ellerinin tersiyle kenara itiyor. Ama kusura bakmasınlar siyasi partilerden itileni bir başka siyasi parti kapar. Umarım Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu tür şeyler olmaz.” diye ekledi.

“SEÇİLMİŞLER VAR”

CHP meclis eski üyesi Hurşit Yıldırım sorumluların, sorumluklarını yerine getirmediğini de belirterek “Seçilmişler var, ilçe başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var. İl başkanlığı, belediye başkanlığı, meclis üyeliği, milletvekilliği yapmış insanları şuana kadar arayıp da ‘Yaa arkadaşlar AKP’nin eridiği süreçte bizim toparlanmamız gerekir’ diye hiçbir girişimde bulunmuyorlar. Tabi insanlar da sen ne ekersen onu biçersin mantığıyla seyrediyorlar. Çok yazık. Şuanda ki Cumhuriyet Halk Partisi  il başkanı ve ilçe başkanlarının birleştirici bir rol oynaması gerekir. Şuana kadar atılan bir adım duymadım.  Ama 14 kişiyle 3 milyon nüfuslu  bir ilde seçim çalışmaları, baskın bir seçim olduğu zaman bence havada kalır. Tabi takdir kendilerinin ama bir an önce toparlamaya başlamaları gerektiğini düşünüyorum.” dedi

SOSYAL MEDYA PARTİCİLİĞİ YAPIYORLAR

Siyasetçilerin, sosyal medyada particilik yaptığını söyleyen Yıldırım, “ Ben hangi partiliyle görüşsem kim kimin adamı diye arıyorlar ‘Biz ne yapacağız’ demiyorlar. Yani ben varsam Cumhuriyet Halk Partisi var mantığıyla 3-5 kişi partide yuvalanmış . İşte biz bunu yaparız. Neyle yapacaksın sen?  Gaziantep’teki bütün siyasi partilerin temsilcileri veya görevlileri mahalle mahalle, sokak sokak gezerken Cumhuriyet Halk Partisi sosyal medya particiliği yapıyor. Yazık üzülüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu bir parti yani bu kadar duyarsız bir yönetim şekli görmedim. Onun içinde, Türkiye de iktidar sesleri gümbür gümbür gelirken, Gaziantep’te 3- 4 kişi ben beni nereye taşıyacağım mantığıyla geliyor.  Ne yapıyorsunuz?  Körler sağırlar birbirlerini ağırlar. Fotoğraf çekip sosyal medya da paylaşmayla siyaset olmaz. Bu mu Cumhuriyet Halk Partisi? Yazık. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün seçimlerde de olduğu gibi sokağı dinleriz.  Sandıkta görev de alırız. Ama birine hizmet için değil Cumhuriyet Halk Partisine hizmet için çalışacağız. Bir milletvekili ben her şeyi bilirim, bir ilçe başkanı ben her şeyi  bilirim, benim dediğimi yapacaklar mantığıyla gelirlerse sonuç hüsran olur. Gaziantep de solun kalesi diye bahsedilirken, CHP, Gaziantep de her dönem birinci partiydi. Şuan da biz 3. 4. Parti Olma gibi bir pozisyonla karşı karşıyayız. Bunun önüne geçmek elbette mümkün. Partimizin 34.parti olmasına gönlümüz razı olmaz. Atılması gereken adımlar hızlı bir şekilde atılmalı ve yerelde ve genelde ister delege, ister kayıtlı üyeyle önseçim yapılmalı. Parti içi dinamikler harekete geçirilerek, önce partilimiz, ardından toplumun tüm kesimleri kucaklanmalı. İlçe ve il de oturup sosyal medya paylaşımıyla siyaset olmaz. İnsanlara dokunmak lazım insanların ağlayan gözyaşlarını silmek lazım. Endişelerini dinleyip, çözüm önerilerini anlatmak lazım” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.