Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİN: BERAT KANDİLİ; YARADANIN AFFINA SIĞINMAKTIR

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 16:33
Kaynak: İHA
ŞAHİN: BERAT KANDİLİ; YARADANIN AFFINA SIĞINMAKTIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili’ nin, aynı zamanda küskünlükleri giderdiğini, yıkılan gönülleri ve kırılan kalpleri onardığını kaydederek, kandillerin tefekkür ve şükür vesilesi olduğunu bildirdi.

Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Şahin, mübarek ramazan ayı öncesi kutlanan ve insanlığın günahlarından kurtuluşunun müjdecisi olarak bilinen Berat Kandili’ nin tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kandil gecelerinin, kültür ve medeniyetle gelenek ve görenekler içinde özel ve anlamlı bir yere sahip olduğunu aktaran Şahin, “Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkânı sağlayan gecelerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. İnanıyorum ki, bu özel gece dolayısıyla, tüm vatandaşlarımız vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplumsal duyarlılık, hoşgörü ve muhabbetle insanların birbirini kucaklamasını tavsiye eden ve semaya açılacak ellerin, yapılacak duaların Allah katında kabulünü dileyen Başkan Fatma Şahin, şöyle tamamladı: “Farklılıklarımızın bizi zenginleştirdiğinin bilinciyle aramızı açmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bu gecenin bereketi ve feyzinden istifade edelim. Bu vesileyle tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandil’ini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.