Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin; kandiller birlik ve beraberliğimiz için önemli günler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:07
Kaynak: İHA
Şahin; kandiller birlik ve beraberliğimiz için önemli günler

Şahin, mesajında, böylesi özel ve güzel günlerin birlik ve beraberliğimiz için önemli olduğunu ifade ederek, “İçinde büyük hikmetler barındıran mucizelerle dolu bir gece olan mübarek Miraç Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik adına çok önemli olan bu geceyi iyi değerlendirmeliyiz” dedi. 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in mübarek Recep ayının 27. gecesi yaşadığı kutsal bir yolculuk olan Miraç Kandili’nin dolu dolu yaşanması gerektiğini belirten Şahin, “Bütün beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki edişidir. Efendimiz’in kutlu yolculuğunun anlamının kavrandığı, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gece, inancımızda rahmet ve mağfiret mevsimi olarak tarif edilen mübarek üç aylar içerisinde çok özel bir yere sahiptir. Bu geceyi müslümanlar olarak çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Böyle güzel günleri değerlendirip, millet olarak birlik ve beraberliğin arttırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Miraç, insanlığın tanık olabileceği en büyük mucize olarak tecelli etmiş ve inancımızın en büyük meşalelerinden biri olup yolumuzu aydınlatmıştır. Ülke ve millet olarak bizi birbirimize bağlayan inanç ve ruh birliğimizin güçlenmesi, her türlü yıkıcı, bölücü ve ayrılıkçı niyetlerin söndürülmesi için en önemli temeli teşkil etmektedir. Bu mübarek gece vesilesiyle sağduyu ve sükûnetin; barış ve huzurun olmasını; ayrıca yakın coğrafyamızda zulüm, haksızlık, şiddet ve terör saldırıları altında olan İslâm beldelerinin tekrar barış yurduna dönüşmesi için Rabbim’e dua ve niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mübarek üç ayları ve Kutlu Doğum’un manevi atmosferinin de yaşandığını anımsatan Şahin, “Bu günlerde kutladığımız mübarek gecenin bütün dünyada barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlık, barış ve huzur dilekleriyle halkımızın ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.