Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NE DAMGA VURDU

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:10
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NE DAMGA VURDU

 

Şahinbey Belediyesi çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek için düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende çevre bilincini anlatan tiyatro gösterileri sergilenirken, minik öğrenciler kullanılmayan malzemelerden yaptıkları elbiselerle defile yaparak ilgi odağı oldular.

İSRAF HARAMDIR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillere temiz bir çevre bıraka bilmek için kirletilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, "İslamiyette israf haram kılınmıştır. Kahinata baktığımızda Cenab-ı Hakkın oluşturduğu kahinatta hiçbir şey boşa gitmiyor. Mesela yapraklar yeşeriyor, kuruyor ve döküldükten sonra gübre olup, ağacın güçlenmesine vesile oluyor. Denizlerde milyarlarca balık var. Bunlar ölüyor ama bunlara insan müdahalesi hariç nasıl öldüğünü görmüyoruz. Bakıyorsunuz ki kendi içerisinde yok oluyor. İçbir şekilde çöp veya kirlilik şekilde karşımıza çıkmıyor. Kahinattaki düzeni biz insanoğlu olarak bozmaya çalışıyoruz. Ağaçları kesip, havayı kirletiyoruz. Halbu ki bizde aynı kurallara uysak, çöp diye attığımız bir çok şeyi geri dönüşümle kazanabiliriz. Toplanan çöplerin yüzde 122'sinin 2023 yılına kadar geri dönüşüme gitmesi hedefleniyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz yapmış olduğu çalışmalarla belediyeler için konulan %12'lik hedefi yakalamış durumdayız. Şuanda toplanan çöplerin %12'si geri dönüşüm olarak değerlendiriliyor" dedi.

ŞAHİNCAN'A YOĞUN İLGİ

Şahinbey Belediyesi'nin geri dönüşüm yüzü olan Şahincan çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Çocuklar sık sık Şahincan'la fotoğraf çektirdiler. Yarışma sonucu en çok geri dönüşüm malzemesi toplayan okullara ve Jüri tarafından seçilen resim ve tasarım dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okullar için yüzey temizleyici makine, yazıcı, spor setleri, öğrenciler için de tablet, bisiklet, akülü araç, aktivite masası, zeka oyunu setleri, teleskop gibi çeşitli ödüller sahiplerini buldu. Ayrıca resim ve tasarım yarışmasında derece yapan öğrencilerin öğretmenleri Çanakkale gezisi kazandılar.

Düzenlenen ödül töreninde öğrencilere büyük bir sürpriz yapılarak ''Şahincan'' isimli kurumsal yüzümüzü temsil eden karakterimiz büyük bir beğeni ve coşku ile tanıtıldı. Şahincan'a öğrencilerin ve misafirlerin yoğun ilgisi vardı. Öğrencilerimiz tören sonrasında Şahincan ile fotoğraf çekilip eğlendiler.Programın sonunda katılımcılar, öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve tasarım sergisini beğenerek gezdiler.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.