Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ EVLİLİK OKULU’NDAN 240 ÇİFT DAHA SERTİFİKASINI ALDI

Şahinbey Belediyesinin en önemli projelerinden olan Evlilik Okulu projesinde eğitim gören 240 çift daha Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun ellerinden sertifikalarını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:29
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ EVLİLİK OKULU’NDAN 240 ÇİFT DAHA SERTİFİKASINI ALDI

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projede amaç mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak. Çiftlere evliliğin dini, hukuki ve sağlıkla ilgili boyutları anlatılarak; sağlam temelleri olan evliliklerle huzurlu bir toplum oluşturmaya çalışan Şahinbey Belediyesi, bu zamana kadar 35.209 çifte eğitim verdi. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde korona virüs tedbirleri çerçevesinde yapılan törende İletişim Uzmanı Betül Süslen Şevgin evlilikte iletişimin önemini anlattı.

AİLE TOPLUMUN ÇEKİRDEK YAPISIDIR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, uzun süreli evliliklerin karşılıklı anlayışla mümkün olacağını belirterek “2009 yılından bu yana devam ettirdiğimiz Evlilik Okulumuza bu ay 240 çiftimiz katıldı. Katılan çiftlerimizi kutluyorum. Evlilik Peygamber Efendimizin sünneti, iyi bir eş dünyadaki cennet diyoruz. Allah herkese kafasına ve kalbine hitap eden eşler nasip eylesin. İnsan hayatında önemli kırılma noktalarından bir tanesi evlilik. Hiç tanımadığınız birisiyle hayatınızı birleştiriyor ve yeni bir hayata geçiyorsunuz. Böyle bir hayata geçerken eşlerin birbirine davranışı, evliliğin hukuki, dini, sağlık ve iletişim yönüyle neler yapılması gerekir bunların hepsi Evlilik Okulumuzda anlatılıyor. Toplumumuzun çekirdek yapısı aile. Ailemizi ne kadar güçlü tutarsak, toplumumuzda o kadar güçlü olur. Batı toplumuna baktığımızda evlilik ve çocuk sayısı az. Dolayısıyla oralarda yaşlı nüfus gittikçe artıyor ve ülkelerinin geleceği tehlike altına giriyor.  Türkiye bu açıdan şanslı. Sayın Cumhurbaşkanımızın 3 çocuk ısrarı ülkemizin geleceği için. Eğer ailelerin üç çocuğu olmazsa genç nüfus sayısı geriye doğru gider ve ülkemizin geleceği tehlikeye girer. ” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.