Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN 12.301.932 ADET MEYVE VE SEBZE FİDE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Verdiği desteklerle çiftçinin yüzünü güldüren Şahinbey Belediyesi 12.301.932 fide dağıtımını Sarıt Köyü’nde sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 20:52
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN 12.301.932 ADET MEYVE VE SEBZE FİDE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Çiftçilere vermiş olduğu desteklerle ekili alan miktarını %300 arttıran Şahinbey Belediyesi, çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ederek 12.301.932 fide dağıtımını sürdürüyor. Düzenlenen dağıtım törenine Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

TOPRAKTAN BEREKET FIŞKIRIYOR

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, ekili alan miktarının artışına dikkat çekerek “Hayatın her alanına dokunan bir belediyecilikle karşı karşıyayız. Bu çalışmalar tüm paydaşların katılımıyla gerçekleşiyor. Geçtiğimiz günler içerisinde Valimiz Davut Gül’ün önderliğinde Şahinbey Kaymakamlığı Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ve Şahinbey Belediyemizin birlikte imzaladığı protokolle, Şahinbey Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte 100 yetim aileyi ev sahibi yapmak için birlikte bir çalışma başlattık. Böyle bir proje için Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çiftçiye yapılan desteklerle 80.000 dekardan 300.000 dekara gelen ekim alanı ön plana çıkıyor. Topraklarda bereket fışkırıyor. Bu birlikte hareket ederek, birlikte çalışarak gayret ederek ancak mümkün oluyor. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Birbirimize daha sıkı sarılacağız, daha çok değer vereceğiz ve daha çok üreteceğiz. Özellikle bu pandemi döneminde dünyada tüm lojistik imkanların gıda sektöründeki daralmanın yaşanmasına rağmen, hamdolsun ülkemiz bu süreci çok sağlıklı ve verimli yönetiyor. Bu noktada en büyük desteği üreten çiftçilerimiz veriyor. Hepinizden Allah razı olsun, üretmeye devam edeceğiz. Üreterek kazanacağız” diye konuştu.

ÇİFTÇİMİZİN EMRİNDEYİZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey’i el birliği ile en üst noktaya taşımak için çalıştıklarını belirterek “ Çiftçimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Bizde yoğun bir çabayla çiftçimizin ihtiyacı olan ne varsa karşılamaya çalışıyoruz. En iyi hiprit tohumla oluşan fideleri getirdik. İnşallah bunları toprakla buluşturursak, bereket olacak, çiftçimiz kazanacak ve vatandaşımız kazanacak. Elhamdülillah, boş tarlalarımız kalmadı. 80 bin dekar olan tarım alanımız 300 bin dekara çıktı. İnşallah eğitimlerle, verim artışıyla bunu daha da üst noktalara taşıyacağız. Gaziantep’te gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse Şahinbey Belediyemiz çiftçimizin her zaman yanında olarak destek olmaya devam ediyor. Desteklerimiz çeşitlenerek devam edecek. Zaman içerisinde ihtiyaca göre desteklerimizi arttırıyoruz. Slajlık mısır, süt sağım makinası ve arılı kovan dağıtımı yapacağız. Şuana kadar 9.387 ton buğday-arapa tohumu, 10.070 ton gübre, 24.285 ton hayvan yemi, 278 ton mercimek, yonca İtalyan çimi, 750.000 adet zeytin ve 150.000 adet fıstık fidanı dağıttık. Şuana kadar 2.976 adet küçükbaş ve büyükbaş canlı hayvan dağıtımı gerçekleştirdik. Hayvan yetiştiricilerimize süt sağım makinalarını aldık dağıtımlarını yapacağız. Daha önce canlı hayvan dağıtımı yapmıştık. Ancak yeni ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti için çalışmalarımız devam ediyor ve yaklaşık 100 ailemize daha canlı hayvan desteğinde bulunacağız. 11 tane su kuyusu açtık yenileri için çalışmalar yapıyoruz. Çiftçilerimizin 1.375 km’lik arazi yollarını açtık. Meralarımızı gübreledik. Biz çiftçimizi seviyoruz. Çiftçimiz yaz kış demeden üretiyor. Bizde başta Cumhurbaşkanımızın önderliğinde el birliğiyle Şahinbey’imizi her alanda en üst noktaya taşımaya devam edeceğiz” dedi.

ŞAHİNBEY’DE EKİLMEDİK ALAN KALMADI

Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda destekler verdiğini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcımız Ayşe Ayşin hanım Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu destekleri yakından takip ediyor ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na selamları var. Sizlerin yapmış olduğu çalışmaları tüm Türkiye'ye örnek gösteriyoruz. Çiftçinin tüm sorunları ve talepleri ile yakından ilgileniyor sunuz Allah sizlerden razı olsun. Hep birlikte el birliği ile bir çalışma yapılıyor ve en güzel kısmı da bu birliktelik ile çiftçilere verilen katkı. Şahinbey Belediyemizin vermiş olduğu desteklerle Şahinbey’de ekilmedik ve dikilmedik yer kalmadı. Allah başbakanımızdan razı olsun” dedi.

EKİLİ ALAN MİKTARI ARTTI

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey’de ekili alan miktarının verilen desteklerle arttığını belirterek “Dağıtılan fidelerin hepsi kaliteli hiprit fideler. 12.301.932 fide dağıtımı yapılacak ve bu rakamı çiftçilerimizin talepleri üzerinden oluşturduk. Şahinbey Belediyesi’nin hizmetlerinin sadece bizimle ve çiftçi ile ilgili olan kısımlarını dahi takip etmekte zorlanıyoruz. Şahinbey Belediyesi halkın her kesimine dokunarak çok sistemli ve mükemmel çalışıyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun sayesinde Şahinbey’de tarımsal üretimi belirli bir üst seviyeye getirdik. Bu destekler çok ciddi destekler. Yıllık 40.000.000-50.000.000’luk çok ciddi rakamlara varan destekler alıyoruz. Hayvancılıktan, buğday-arpa ve gübreye kadar her alanda destek veriyoruz. Ekili alanlarımızda müthiş artışlar var. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun vermiş olduğu desteklerle Şahinbey’de ekili alanları en üst seviyeye getirmeye çalışıyoruz” dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇİFTÇİYE ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYOR

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, verilen desteklerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirterek “Şahinbey Belediyesi çiftçileri doyurucu destekler veriyor. Arazi yollarımızdan başlayarak, bölgemizde ekilmesi gereken tüm tohum çeşitlerini dağıtıyor. Kırmızı mercimek neredeyse yok olma aşamasındayken Şahinbey Belediyesinin verdiği destekle ekili alanlar 20 katına çıktı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazolu’ndan Allah razı olsun şimdide milyonlarca fide dağıtımı gerçekleştiriyor. Bu fideler hibrit tohumundan oluşan fideler ve bunların kıymetini iyi bilmek gerekiyor. Bunların kıymetini bilip, toprakla buluşturup ekonomiye katkı sağlamak gerekiyor” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.