Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY’DE ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılan fidelerin veriminin arttırılması yönünde çiftçilere eğitim semineri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2021 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:18
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY’DE ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde çiftçilere sulu tarım, verimli tarım yöntemleri ve fidelerin yetiştirilmesi konularında bilgilendirilmeler yapıldı. Çiftçiler yetkililere merak ettikleri konular hakkında sorular sordular. Düzenlenen toplantıya Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Tarım İlçe Müdürü Mustafa Güzel, Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak ve çiftçiler katıldı.

ŞAHİNBEY’DE TÜM PAYDAŞLAR SAMİMİYET VE GAYRETLE ÇALIŞIYOR

Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey’de birçok alanda önemli çalışmalara yapıldığını belirterek, “Şahinbey Belediyesi’nin verdiği desteklerle ekilecek alan miktarının tamamı ekildi. Şimdi ise bu ekili alanlardan daha fazla nasıl ürün alabilirizin yöntemlerine bakmamız gerekiyor. Ekilecek ürünleri de seçerken piyasa değeri yüksek ve satış noktasında sorun yaşamayan ürünlerle bu alanları buluşturmamız gerekiyor. Özellikle son yıllarda Şahinbey Belediyemizin öncülüğünde Tarım İl ve İlçe Müdürlüğümüzün gayretleriyle çiftçilerimize çok ciddi destekler verildi. Özellikle Şahinbey üzerinde çok değerli çalışmalar yapılıyor. Türkiye’de ki 97 LGS birincisinin birisi Şahinbey ilçemizden, birisi Şehitkâmil’den çıktı. İki çocuğumuz Türkiye birincisi oldu. Şahinbey’de 270.000 öğrencinin 18.000’i sınava girdi. Bu 18.000 öğrenci Şahinbey Belediyesi’nin hazırladığı kurslarda eğitim alıp sınavlara tabi tutularak gerçek sınava hazır halde girdiler. Eğitimde, ulaşımda, tarımda belli bir ivme yakalandı. İnşallah bu tür eğitimlerle daha fazla ürün alınacak bir aşamaya getireceğiz. Eğitim, verim artırımının önemli bir ayağı. Hangi ürünler nerede nasıl üretilecek gerekirse her alan incelenecek. Sulama konusu bir aydır gündemimizde ve bu konuda bir çalışma yapıldı. Şahinbey’de tüm paydaşlar her konuda samimiyetle ve gayretle çalışıyor” dedi.      

ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ekili alanlarda verimliliğin artması için çalışmalar yapılacağını belirterek “Şahinbey Belediyesi olarak Şahinbey’deki çiftçilerimizin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tohum, gübre, fide, yem ve canlı hayvan gibi desteklerde bulunarak çiftçimize destek oluyoruz. Şahinbey’de daha önce 80.000 dekar olan ekili alan miktarı 300.000 dekara çıkmış durumda. Çiftçilerimiz verilen desteklerle ekilebilecek tüm alanları ekti. Allah kendilerinden razı olsun. Şimdi bu 300.000 dekar alandan daha fazla nasıl ürün alabilirizin çalışmasını yapmamız gerekiyor. Bu da bilgilendirme eğitimleri ile olacak. Çiftçilerimiz bu tür eğitimlerle verimli tarım yöntemlerini ve sulu tarımı öğrenecekler. Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilerimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Çiftçiler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na beklentilerini sorularla anlatarak taleplerde bulundular.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.