Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey’de kültür-sanat

Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen ve öğrenci seçmeleri tamamlanan Sadri Alışık Tiyatro Okulu’nun tanıtımı Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve ünlü oyuncu Kerem Alışık tarafından yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:50
Kaynak: İHA
Şahinbey’de kültür-sanat

Eğitimlerine; Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde devam eden Sadri Alışık Tiyatro Okulu’nun tanıtım programı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ünlü tiyatrocu Kerem Alışık ve geleceğim tiyatrocuları tarafından gerçekleştirildi.

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği programda; yüzlerce başvuru arasından Sadri Alışık Tiyatro Okulu’nun öğrencisi olmaya hak kazanan 20 öğrenci Kerem Alışık ile bir araya gelmenin heyecanını yaşadılar. Ocak ayında faaliyetlerine başlayan tiyatro okulu; haftanın 3 günü 7 saat devam edecek.

GENÇLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Ülkemiz; sanayide, eğitimde, ulaşımda, gelişirken kültür ve sanat alanında da yatırımlar ve çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Bu topraklar bugüne kadar çok büyük ustalar yetiştirdi. Yeni ustalarında yetişmesi anlamında Şahinbey Belediyesi olarak ülkemizin en güzel kongre ve sanat merkezlerinden birini şehrimize inşa ettik. Muhteşem salonlarıyla her türlü aktivitenin yapılabileceği güzide bir eser oldu. Böyle bir yapının içerisinin kültür ve sanat ile doldurulması adına, birçok sanatçımızı misafir ederek, etkinlikler düzenliyoruz.

Kalıcı olarak Şahinbey Belediyesi Konservatuvarını kurduk. Bir buçuk yıldır özel hocalar eşliğinde genç kabiliyetli öğrencilere eğitimler veriliyor. Aynı zamanda Bilim Şahinbey ve Dene-Yap atölyelerimiz ile gençlerimizin eğitim ve TEKNOFEST alanında gelişimlerini sağlamak adına onlara destek oluyoruz” dedi.

TİYATRO ALANINDA YETENEKLİ GENÇLERİMİZ VAR

Şehrin tiyatro okulu noktasında eksikliğini Sadri Alışık Tiyatro Okulu ile doldurmayı hedeflediklerini Tahmazoğlu, şunları kaydetti: "Bu konuda da çok kabiliyetli gençlerimiz var. Bir tiyatro okulu açalım dedik, bu iş içinde büyük üstadın evladı Kerem beyle bu konuyu görüştük ve bir protokol imzaladık. Gaziantep'te tiyatro alanında eğitim görmek isteyen gençlerimizin başvurularını aldık. İlk etapta 18 yaş üstü grubu davet ettik. Yaklaşık 550 gencimiz başvurdu. İşi tamamen hocalarımıza bıraktık. Hiçbir müdahalede bulunmadık, çünkü işi ehline vermek gerekiyor. Başta Kerem Alışık Bey olmak üzere diğer hocalarımız elemeleri yaptılar, 550 kişi içerisinde en kabiliyetli, yetkin görülen 20 arkadaşımızla sınıfımızı açmış bulunuyoruz. Bugün ilk eğitim başlıyor. Yaklaşık 2 yıl sürecek. Böylelikle hem tiyatro, hem oyuncu alanında yeni gençlerimizi yetiştirmiş olacağız" diye konuştu.

Başkan Tahmazoğlu, ayrıca Gaziantep’e bir film platosu kurma çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

MUTLULUK DUYDUM

Oyuncu Kerem Alışık da Sadri Alışık Tiyatro Okulları'nın 20'nci yılına yaklaştığını ifade ederek, “Aslında her şey 49 Filmi için Gaziantep’e geldiğimizde başladı. 49 filmini Gaziantep’te çekerken Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile tanıştık ve bu konudaki güzel projelerinden bahsetti. Etkilendik ve tiyatro okulu teklifini memnuniyetle kabul ettik. Sadri Alışık Okulları olarak 20. Yılımıza yaklaşıyoruz. Ankara’dan sonra Gaziantep’te de böyle bir projeyi yapmak nasip oldu. Konservatuvar olarak böyle burslu eğitim vermekten ve her şehre böyle bir uğraşın içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gaziantep’te de Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun büyük desteği ile bu çok fonksiyonlu tesiste çocuklarımız eğitim alıp, uçmayı başaracaklar. Ama her şey çaba ve emekle oluyor. Kuşlar bile kanat çırpmadan uçamıyorlar. Dolayısıyla bu çabanın ve emeğin karşılığında elde edecekleri her şey bizi de mutlu edecek” dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Sadri Alışık Tiyatro Okullarına seçilen öğrenciler birer birer kendilerini tanıttıktan sonra kendilerine bu imkânı sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.