Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO SANAT GALERİSİ'NDE SERGİ

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:32
Kaynak: İHA
SANKO SANAT GALERİSİ'NDE SERGİ

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep’i ziyaretlerinin 87’inci yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında SANKO Sanat Galerisi’nde 24 Ocak Cuma günü “Etem Çalışkan Çizgileri ile Atatürk Portreleri” sergisi açılacak.

Adı Atatürk ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın birbirinden güzel Atatürk Portreleri, Gaziantepli sanatseverler ile buluşuyor.

Etem Çalışkan’ın katılımı ile 24 Ocak Cuma günü saat 17.30’da açılacak sergi, SANKO Sanat Galerisi’nde 7 Şubat’a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. Sergi açılışına katılacak olan 92 yaşındaki tarihi çınar Etem Çalışkan, gelen ziyaretçiler ve sanatseverlerle söyleşi yapacak, eserlerinin bir kısmını imzalayacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep’e gelişlerinin 87’inci Yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında SANKO Holding tarafından düzenlenen sergide, Türkiye’nin ünlü Atatürk Ressamı, asırlık çınar Etem Çalışkan’ın birbirinden güzel Atatürk Portrelerinden seçilen 20 resim sanatseverlerle buluşturulacak.

Bu eserler yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 87 yıl önce gerçekleşen Gaziantep ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları, Gaziantep’in “Gazi”lik Madalyası fotoğrafı, Etem Çalışkan’ın 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nın siparişi üzerine üç yıllık bir çalışma sonucu el yazısıyla ile hazırladığı, 844 sayfadan oluşan ve 2002'de yayımlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “NUTUK” adlı eserinin orijinal baskısı ve Elmalılı Hamdi Yazır’ın “Kur’anı Kerim’in Türkçe Tefsiri’nin yine Etem Çalışkan tarafından dört yılda tamamı kaligrafik el yazması yazılan ve ilk olarak 1983’te bastırılan orijinal baskısı da sergilenecek.

Bu arada, ziyaretçilere Etem Çalışkan’ın “Atatürk Portreleri” ve Gaziantep Savunması dönemini yansıtan “Tarihi Gaziantep Fotoğrafları” kartpostalları armağan edilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.