Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şantiyelerin enerji sorunu çözülüyor

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 17:47
Kaynak: İHA
Şantiyelerin enerji sorunu çözülüyor

Gaziantep'te özellikle yeni imarlı alanlarda başlanan inşaatlarda, elektrik altyapısının olmamasından kaynaklı yaşanan aksaklıklar, Toroslar EDAŞ yöneticilerinin Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'ne yaptığı ziyarette masaya yatırıldı. Toplantıda, 2019 yılında şantiyelerde elektrik sıkıntısı yaşanmaması için alınacak tedbirler görüşüldü. 

Toroslar EDAŞ Bölge Müdürü Mehmet Ünsu ve beraberindeki yöneticiler, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde Başkan İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette, şantiyelerdeki inşaat sürecinin daha hızlı bir şekilde ilerlemesi adına, müteahhitlik sektörünün enerji altyapısından kaynaklanan sorunları ve üyelerin talepleri Toroslar EDAŞ yöneticilerine geniş kapsamlı olarak aktarıldı.

GÜNDEMDE YENİ BÖLGELER VAR

Yeni imara açılan ve hızlı gelişim gösteren Yeşilvadi, Mavikent, Beykent, Beylerbeyi, Alparslan, Metro arkası, 2.İbrahimli bölgelerindeki aksaklıkları Enerjisa'ya bağlı Toroslar EDAŞ yönetimine ileten GAİMDER yönetimi, ayrıca daha önce Elektrik Mühendisleri Odası ile yaptığı toplantıda, belirlediği sektörün ortak sorunlarını da aktarma fırsatı buldu. Ayrıca, Metro, 2.İbrahimli ve Beykent bölgelerinde ihalelerin yapılıp yer teslimlerinin yapıldığı, yıl sonuna kadar bu bölgelerde elektik altyapısının tamamlanacağı müjdesini verdi.

ENERJİ ALTYAPISINDAKİ AKSAKLIKLAR ASGARİ SEVİYEYE İNECEK

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, EDAŞ yönetimi ile sürekli istişare ve diyalog halinde olduklarını belirterek, "Sektörün sağlıklı gelişimi adına daha önce de bir araya geldiğimiz EDAŞ yönetimi ile 2018 yılının ilk toplantısını Derneğimizde gerçekleştirdik. Son derece verimli bir görüşme yaptık. Kendilerinden yeni imarlı alanlarda başlanan, ruhsat alınan yerlerdeki enerji altyapı programlarını dinledik" dedi. Müteahhitlerin, yeni imarlı bölgelerde elektrik altyapısı ve trafolarla ilgili zaman zaman aksaklık yaşadıklarını hatırlatan Apa "Bir inşaatın başlayıp gelişmesi, ilerleyebilmesi için, yollar açıldıktan sonraki ilk altyapı hizmeti olarak enerjinin gelmesi gerekiyor. Enerji bizim için büyük ihtiyaç. Özellikle şantiyelerde bu ihtiyacımız daha fazla. Bazı bölgelerde sık sık kesinti yaşanmasıyla ilgili de üyelerimizin şikayetleri bize ulaşıyor. Belli bölgelerdeki trafoların eksikliğiyle ilgili talepler var. Taleplerimizi EDAŞ yönetimine ilettik. EDAŞ ile zaten AYKOME'de de birlikte çalışıyoruz. Enerji altyapısının gelişimine katkı sunmak adına bu toplantıların önemini biliyoruz. GAİMDER olarak müteahhitlik sektörünün elektrik altyapısından kaynaklı problemlerini asgari seviyelere düşürmeye kararlıyız. Meslektaşlarımızın taleplerinin karşılanması adına, 2019 yılında bunların, en asgari seviyeye indirilmesi için, birlikte çözüm aramaya, istişare etmeye devam edeceğiz" dedi.

EDAŞ yönetiminin GAİMDER'i ziyaretinde Bölge Müdürü Mehmet Ünsu ile birlikte Yatırım Planlama Yöneticisi İbrahim Halil Karageçi, yeni bağlantılardan sorumlu Elektrik Mühendisi Onur Yüncü, Yapım İşleri Müdürü Fatih Yeşil ile Elektrik Mühendisi Çağla Erden de yer aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.