Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçkin'de çevre bilinci anlatıldı

Özel Seçkin Kolejinde ana sınıfı öğrencilerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Sıfır Atık Şube Müdürlüğü çalışanlarından Songül Gürsel tarafından “Sıfır Atık ve Çevre Bilinci” konulu seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2019 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 07:43
Kaynak: İHA
Seçkin'de çevre bilinci anlatıldı

Özel Seçkin Koleji miniklerine bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları ve atık pillerin çöp olmadığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Etkinliklerin akılda kalması amacı ile öğrencilerle “Toprak ve Suyun Maceraları” isimli animasyon filmi izlendi. Birey olarak, bu konuda yapılması gerekenler üzerinde durularak evlerde ve işyerlerinde ambalaj atıklarının, organik atıklardan yani ıslak çöplerden ayrı biriktirilmesi ve ambalaj atıklarının belediyelere teslim edilmesi gerektiği anlatıldı.

Özel Seçkin Koleji Genel Müdürü Uğur Çekici, “Projenin özellikle gelecek nesiller açısından önemli olduğunu belirterek, içerisinde yaşadığımız doğa, özellikle son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme, teknolojik gelişmeler ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle büyük zarar görmüştür. Buna bağlı olarak da tüm dünya; küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Havayı, suyu ve toprağı koruma adına uygulanan ‘Sıfır Atık ve Çevre Bilinci’ projesinin önemini öğrencilerimize etkinliklerle farkındalık yaratarak onların bu konuda bilinçli yetişmesine katkıda bulunuyoruz.” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.