Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sel baskınlarını önlemek için katkı sunmaya hazırız"

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep'te en hafif yağmurun ardından bile hayatın felç olduğunu hatırlatarak, sorunun çözümü için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2019 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:47
Kaynak: İHA
"Sel baskınlarını önlemek için katkı sunmaya hazırız"

Küresel ısınmadan dolayı yağışların arttığına dikkat çeken İMO Şube Başkanı Çeliktürk, metropol şehirlerin hemen hepsinde yağışlardan kaynaklı sel baskınlarının görüldüğünü hatırlattı. Başkan Gökhan Çeliktürk, sel baskınlarından kurtulmanın yolunun, altyapıların ve şehirleşmenin mühendislik biliminin gereklerine göre yapılmasından geçtiğine dikkat çekti. Başkan Çeliktürk, şöyle devam etti:

"Dün Gaziantep'te metrekareye 15 dakikada yaklaşık 22 kilogram yağmur düşünce şehirde hayat adeta durdu. Yağmur sularını sokaklarda dereler gibi akarken, kod farkının olduğu bazı bölgelerde göller oluştu. Otomobiller bazı bölgelerde suya gömüldü. Şehirde trafik felç oldu. Yaşam olumsuz etkilendi. Kış daha başlamadan yaşadığımız bu tablonun kış ayları boyunca tekrar edeceği bir gerçektir.

Sorunun çözümü bilimden geçiyor. Altyapının, şehirleşmenin mühendislik bilimlerinin gereklerine göre yapılmasından geçiyor. Avrupa ülkelerinde sürekli yağış var. Yağışsız gün sayısı çok az. Ama bizdeki gibi sel baskınları yaşanmıyor. En küçük yağmurda hayat felç olmuyor. Yağışlar günlük hayatı etkilemiyor. Dünya bu sorunu çözmüş. Çünkü bilimin ışığında yürümüşler. Dünya bu sorunu nasıl çözmüşse, bizler de çözebiliriz. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi olarak, sorunun çözümü için her türlü teknik bilgi ve destek konusunda katkı sunmaya hazırız."

İMO Şube Başkanı Çeliktürk, daha güzel bir Gaziantep'te yaşamak için herkesin katkı sunması, üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.