Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şifayı Medical Park'ta buldu

Medical Park Gaziantep Hastanesi’ne sürekli ağlama ve baş bölgesinde oluşan büyüme sebebiyle gelen 8 aylık Samet bebeğin beyninde oluşan portakal büyüklüğündeki dev baloncuk kasık damarlarından gidilerek tedavi edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:19
Kaynak: İHA
Şifayı Medical Park'ta buldu

Her geçen gün kafasının daha büyüdüğünü fark eden ailesi tedavi için Samet bebeği çeşitli hastanelere götürdü ve doktorlar tarafından Galen ven anevrizması ve beyinde su toplanması teşhisi konuldu. Yönlendirme sonucu tedavi için Medical Park Gaziantep Hastanesi’ne gelen aile, Girişimsel Radyoloji Prof. Dr. Akif Şirikçi ile yapılan tetkikler sonucu kafasındaki baloncuğun 7 cm büyüklüğüne ulaşan Samet’e ameliyatsız bir çözüm bularak kasık damarından beyine giderek tedaviyi gerçekleştirdi.

İşlemi gerçekleştiren Prof. Dr. Akif Şirikçi “Galen ven anevrizması çok nadir görülen bir hastalıktır. Tedavi edilmediğinde patlayarak beyin kanaması yapabilir. Biz anjiografi ile kafayı açmadan kasık damarından giderek beyne çıktık ve baloncuğu kapattık. Bebeğimiz sağlıklı olarak uyandı. Bir gün sonra da taburcu ettik. Bebeğimiz çok şükür şimdi çok sağlıklı ve akranları gibi büyüyor.

Samet, tıp literatüründe bu boyutlara ulaşıp başarı ile tedavi edilen ender yapılan işlemden biri ve bizim için bu özellikteki bir işlemi Gaziantep'te gerçekleştirmek mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.