Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimşek adaylığını açıkladı

CHP Gaziantep Eski İl Başkanı Ali Şimşek CHP Gaziantep İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:40
Kaynak: İHA
Şimşek adaylığını açıkladı

Şimşek yaptığı konuşmada, Gaziantep'te yaşanan sorunları tek bir sorumlunun üstüne yıkmayacaklarını belirterek, "Muhtarlık bölgesi çalışma grupları oluşturarak; muhtarlarımızı, kadın ve genç temsilcileri, belediye meclis üyelerimizi, yöneticilerimizi bir arada birlikte davranacak şekilde organize ederek sandık esasına göre çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

 

CHP Gaziantep İl Binasında düzenlenen toplantıda adaylığını açıklayan Şimşek'e partililer yoğun ilgi gösterdi.

"MARKA KENT İFLAS ETMİŞTİR"

Adaylığını açıklamayan Şimşek burada yaptığı konuşmada Gaziantep'teki sorunları dile getirerek, " Gaziantep yanlış dış politikalar, göçmen sorunu ve ekonomideki yaşanan olumsuzlukların etkisinin en ağır yaşanan bir kentidir. Marka kent iflas etmiştir. Gaziantep imar paylaşımları ile anılır bir kent haline dönmüştür. Gaziantep en borçlu illerin başındadır. İşsizlik, Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 14'lerde dolaşmaktadır. Eğitim başta olmak üzere, sağlık ulaşım, güvenlik, göç kentin en önemli problemleridir. 450 bin dolayında sığınmacı kentin sosyoekonomik yapısını değiştirmiştir, başka bir Gaziantep ortaya çıkarmıştır. Gaziantep'te 91 bin kişi okuryazar değil. 413 bin kişi okuryazar olmakla birlikte herhangi bir eğitim kurumundan mezun değildir. Gaziantep eğitim, kültür, güvenlik, ulaşım gibi insani gelişme kriterleri açısından değerlendirildiğinde ne yazık ki yaşanabilir iller sıralamasında 40'ıncı sıradadır. Son üç yılın LYS sonuçları iç karartıcıdır. Türkçe ve sosyal puan sıralamasında 81'inci sıradayız. Ülkemizde ve kentimizdeki olumsuzluklara sessiz mi kalacağız? 1989'da Gaziantep'i yeniden kurmak, kurtarmaktan zor değildir demiştik. İnancımız ve kararlılığımız tarihimizde yatıyor. Bizler, köhnemiş imparatorluğun enkazından Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtarırız. Çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlarız. Çağdaş bir Türkiye yaratanlarız. Biz başaracağız. 2019 seçimleri ülkemiz açısından tarihsel bir öneme sahiptir. İl Kongresi sürecinde de bu gerçekliğe uygun davranarak 3 seçimi de göğüsleyecek bir iradeye, buluşmaya ihtiyaç var dedik. Denedik ısrar ettik, başardık. Şimdi değişim zamanıdır" şeklinde konuştu.

"HER ALANDA ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURACAĞIZ"

Şimşek konuşmasının devamında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vererek, "94 yıllık bir Ulu çınarın altında siyaset yapıyoruz. Ulu çınarın gövdesinden sesleniyorum. Parti ve üye hukukunu esas alan bir örgütsel bütünleşmeyi sağlayacağız. Örgütümüzle birlikte kentin bütün dinamiklerini ve renklerine dokunacağız. Örgütlenme modelimizi ve siyaset anlayışımızı çoğulcu, katılımcı ve çağdaş hale getireceğiz. Değerli arkadaşlar, Şahinbey ilçemiz 57, Şehitkamil ilçemiz 51 kentten büyüktür. Karataş, Yeditepe, Güneykent, Şahintepe ve Batıkent en büyük mahallelerimizdir. Mahallelerde parti sorumluluğunu bir parti görevlisinin üzerine yıkmayacağız. Muhtarlık bölgesi çalışma grupları oluşturarak; muhtarlarımızı, kadın ve genç temsilcileri, belediye meclis üyelerimizi, yöneticilerimizi bir arada birlikte davranacak şekilde organize ederek sandık esasına göre çalışmalar yürüteceğiz. İlçe başkanları, belediye meclis gruplarının başkanıdır. İlçe başkanlarımız il başkanlığı ile koordine halinde, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ilgili meslek odaları temsilcileri ve yurttaşlarımızın taleplerine buluşturarak kamu yararını gözeten yerel yönetim politikaları gerçekleştireceklerdir. Toplumsal yaşamı ilgilendiren her alanda çalışma grupları oluşturacağız. Örgüt toplantıları genişletilmiş yönetim kurulları ve danışma kurulları toplantılarıyla yönetim anlayışımızı çoğulcu katılımcı ve demokratik hale dönüştüreceğiz. İlçe örgütlerimiz kadın ve gençlik kollarımız çalışmalarında eyleme ve etkinliklerinde il başkanlığının koordinasyonunda birlikte davranacaklardır. Üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bağlarımızı güçlendireceğiz. Periyodik basın toplantılarıyla, ülkemize ve kendimize dönüp tespitlerimizi, eleştiri ve önerilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Kentle ve yurttaşlarımız ile iç içe çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.

Yapılan açıklama sonrasında parti üyeleri Şimşek'i tebrik etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.