Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokak hayvanları için proje

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Bakalorya Eğitimci Sertifikası (IBEC) programında, öğretmenler ve öğretmen adayları sokak hayvanları için bir proje geliştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:17
Kaynak: İHA
Sokak hayvanları için proje

ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN ANLAMLI PROJE

Hayata geçirilen projenin her aşamasında bilgilendirilen katılımcılar, yaptıkları köpek kulübesini canlı yaşamına destek olmak için hayvan barınağına bağışladı. Dünyanın önde gelen üniversitelerinde uygulanan ve öğrencilerin entelektüel, sosyal, duygusal ve fiziksel esenliğini sağlayacak şekilde tasarlanmış IBEC, HKÜ Eğitim Fakültesi tarafından öğretmen adaylarına ve öğretmenlere uygulamalı olarak anlatılıyor. Öğretmenler de katıldıkları IBEC programıyla, çalıştıkları kurumda öğrencilerini araştıran ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirebilmek için eğitim alıyorlar. Bu kapsamda HKÜ Eğitim Fakültesi tarafından ilki düzenlenen IBEC programı, Gaziantep başta olmak üzere İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirildi. Düzenlenen sertifika programında, Gaziantep grubu sokak hayvanlarını korumak amacıyla bir proje geliştirdi. Katılımcılar “IB ve Sosyal Sorumluluk” dersi kapsamında bir köpek kulübesi yaptı. Öğretmen adayları ve öğretmenler yaptıkları bu projeyle anlamlı bir projeye imza attı.

“EVRENSEL DÜZEYDE EĞİTİMCİLERİN OLMASI ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Uluslararası duyarlılık, bilinç ve küresel farkındalıkları geliştirmek amacıyla düzenlenen 'IB ve Sosyal sorumluluk' dersi kapsamında yapılan köpek kulübesi, IBEC eğitimini veren akademisyenler tarafından da büyük beğeni aldı. Projenin altı aylık bir süreç olduğunu söyleyen projeden sorumlu, HKÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülfem Muşlu Kaygısız: “Ulusal ve yerel müfredatların çoğunun gerekliliklerine uyum sağlayacak şekilde hazırlanan programa katılanlar altı aylık bir eğitimden geçecek. İlkini düzenlediğimiz bu sertifika kapsamında, katılımcılar bence çok anlamlı bir projeye imza attı. Gaziantep, İstanbul ve Ankara’da düzenlenen bu programda katılımcıların güzel bir ilgisi var. Evrensel düzeyde eğitimcilerin olması ülkemiz için çok önemli. Bu sayede eğitimcilerimiz, ilgili ve duyarlı öğrenciler yetiştirmeyi hedef kılıyorlar. Yapılan bu sertifika programlarıyla eğitimcilerin, öğrencilerin sorumluluklarının farkına vardırıp buna benzer sosyal ve anlamlı projeler hayata geçirmelerini temenni ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.