Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞÜPHELİ ÖLÜMÜNE SIKI TAKİP

Gaziantep’te, 4. Kattan düştüğü iddia edilen genç kız için herkes bu soruyu soruyor: İkinci Şule Çet olayını mı yaşıyoruz?

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2020 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:16
Kaynak: İHA
ŞÜPHELİ ÖLÜMÜNE SIKI TAKİP

Hayatını kaybeden kızın erkek arkadaşı Mehmet K.’nın bir halı sanayicinin oğlu olması, daha önce 220 promil alkol ile araç kullanırken hamile bir kadına çarparak ölümüne neden olduğu için tutuksuz yargılanması, kızın telefonlarına tehdit mesajları gönderdiği iddiası olayı farklı bir boyuta taşıyor.

ERKEK ARKADAŞININ GEÇMİŞİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Gaziantep'te İbrahimli bölgesi Batıkent mahallesinde bir apartmanın 4. katında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı genç bir kızın aşağıya düşerek hayatını kaybetmesi, kafalarda soru işareti bıraktı.

PSİKOLOJİK ŞİDDETE Mİ MARUZ KALDI?

Duygu D. adlı genç kızın aşağıya atılarak öldürüldüğü iddiasının yanı sıra, psikolojik şiddete maruz kalıp kalmadığı ve bu nedenle intihar etmiş olabileceği ihtimali de ayrıca değerlendiriliyor.

BU İLK VUKUATI DEĞİL!

Kolej Vakfı öğrencisi olan ve üniversite sınavlarına hazırlanan Duygu D.'nin ölümü yakınları tarafından cinayet olarak nitelendirildi. Emniyet Müdürlüğünün titizlikle incelediği olayda, evin sahibi bir sanayici Bileç K.’nın oğlu olan Mehmet K. isimli genç gözaltına alındı. Bu gencin daha önce aracıyla bir kişiye çarparak öldürdüğü iddiası ise kafaları karıştırdı. Bu arada sosyal medyada olayın cinayet olduğu ileri sürüldü. Mehmet K. Halen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde gözaltında tutuluyor…

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Halik Ayvalı ilk iş olarak otopsiye girdi…

SOSYAL MEDYADA İSYAN EDİLDİ

Duygu D. İçin Twitter’de açılan #duyguiçinadalet tag’ına bir çok mesaj geldi. İşte onlardan derlediklerimiz:

“Bugün bu evde gencecik bir kızımız, daha çocuk yaşta bir kızımız atlayarak ya da itilerek hayatını kaybetti. Atladı mı itildi mi bunu ancak savcılık soruşturması sonrası öğreneceğiz. Ama bildiğimiz bir şey var. Bu olayda şüpheli olarak ismi geçen kişinin karıştığı ilk olay değil. Mehmet Kaplan 17.01.2019 tarihinde MasalPark tramvay durağı yaya geçidinde bir çocuk annesi 35 yaşındaki Zeynep Berna Atay’a çarptı.

Kaplan, hızlı, alkollü ve ehliyetsizdi. Kaplan’ın 210 promil alkollü olduğu tespit edildi. Çok kısa bir süre sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı., 210 promil alkol, ehliyetsiz, aşırı hızla üstelik yaya geçidinde bir kadını öldürmüştü ama serbest kaldı.”

CEVAP BEKLEYEN SORULAR?

-Olayda adı geçen şahsın kan, idrar, tükürük testleri ile uyuşturucu, alkol kullanıp kullanmadığı acaba tespit edilecek mi?

- Ailesinin nüfuzu bu kez devre dışı bırakılıp, hakkaniyetli bir soruşturma yapılacak mı?

- Olayda hayatını kaybeden genç kızın vücudunda darp izi var mı yok mu? Acaba evde zorla tutulmuş olabilir mi?

-Evde şiddete yönelik bir bulgu, zorla tutulma gibi emareler çıktı mı?

-Gaziantep Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, kamuoyuna ikince kez kadına yönelik şiddet ile gündeme getirilen konuyla ilgili şeffaflık ilkesi gereği soruşturma ile ilgili gizlilik derecesi olmayan bilgileri paylaşacak mı?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.