Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAHMAZOĞLU “GAZİANTEP’İN KÜLTÜRÜ SAHAFLAR ÇARŞISI MECİDİYE HAN’DA YAŞAYACAK”

Şahinbey Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan ve Gaziantep’in kültürel değerlerini yansıtacak olan Mecidiye Han çok yakında Gazianteplilerin hizmetine sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:36
Kaynak: İHA
TAHMAZOĞLU “GAZİANTEP’İN KÜLTÜRÜ SAHAFLAR ÇARŞISI MECİDİYE HAN’DA YAŞAYACAK”

Kültürel değerlere sahip çıkmak amacıyla bir çok alanda önemli çalışmalar yapan Şahinbey Belediyesi, yıllardır kaderine terk edilmiş olan Mecidiye Han’nın restorasyon çalışmalarını tamamladı. İçerisinde sahaflar çarşısı, okuma merkezleri, Millet Kırathanesi, Gaziantep yemeklerinin yapıldığı alanlar ve kitapçıların olacağı Mecidiye Han’da zaman zaman kitap tanıtımları, imza günleri gibi kültürel etkinlikler de düzenlenebilecek.

BÜTÜN KİTAPÇILAR BURADA OLACAK

Mecidiye Han’ın çok önemli bir tarihi yapıt olduğunu ve Gaziantep kültürünü yansıttığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Mecidiye Han’ın restorasyonu oldukça zordu. Çünkü üzerine betonarmeler atılmış, yapıya müdahaleler yapılmıştı. Han’ın üst katıda aslına uygun bir şekilde restore edildi. Burası Gaziantep’in en güzel hanlarından birisi ve iki kapısı olan bir han. Kapının biri Tuz Hanı tarafında diğeri ise Şehitler Caddesine bakıyor. Burayı Gaziantep Kültürüne hizmet edecek bir şekilde Sahaflar Çarşısı olarak planladık. Gaziantep’teki bütün kitapçıları buraya getireceğiz. Burada her hafta imza günleri düzenlenecek. İçerisinde bir tane Millet Kıraathanemiz olacak. Gençlerimizin ders çalışıp kitap okuyacağı bir mekân olacak. Ayrıca Yazarların söyleşi ve toplantı yapacakları salonlar bulunuyor. Bunların dışında hanın içerisine Gaziantep’e gelen turistleri Gaziantep’in yöresel yemeklerini tadabilecekleri bir mekânda yapıyoruz. Bizleri oldukça heyecanlandıran bir mekân. Açılışı yapıldığında Gaziantep’in en gözde ve sık ziyaret edilen yerlerden biri olacak” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.