Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşdoğan'dan Şahinbey tepkisi

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. A.Muhittin Taşdoğan, düzenlediği basın toplantısında milli anıtlara sahip çıkılması isteyerek, tahrip olan Şahinbey Anıtının onarılması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:53
Kaynak: İHA
Taşdoğan'dan Şahinbey tepkisi

Bir otelde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Taşdoğan, “Antepli Şahinbey İstiklal Harbinin aziz şehididir ve yeni nesil için ibret levhasıdır. Bu şehir için gözünü kırpmayan bir kahramanın anıtının yıkık dökük halde kaderine terk edilmesi hepimizi derinden üzmüştür’’ dedi.

“GEÇMİŞİNDEN HABERİ OLMAYANIN GELECEĞİ OLMAZ’’

Şahinbey’in anıtının yeniden onarılarak turizm gezilerine dahil edilmesini söyleyen Taşdoğan, konuşmasının devamında, “Gaziantep-Kilis karayolunun 28. Kilometresinde yer alan Elmalı Köprüsü’nün yanındaki alanda bulunan anıtı ziyaret etmek üzere gittim. Gördüğüm manzara karşısında şok geçirdim. Anıta giriş pislik içerisinde biraz daha ilerledikten sonra anıtın adeta kaderine terk dildiğini gördüm. Anıtın etrafı bally ve tinerci yuvasına dönmüş. Gidiş yoluna döşenen taşlar yerlerinden çıkmış ya da sökülmüş. Anıtın etrafındaki mermerler kırık vaziyette. Anıt etrafındaki bu kadar rezilliği gördükten sonra o büyük kahramanın heykeline doğru baktığımda heykelin bakımsızlıktan dökük hale geldiğini de gördüm. Tüm bunları gittik yerinde gördük. Çünkü bizler bu kahramanların torunlarıyız. Bugün bu topraklarda rahatça gezebiliyorsak bu dedelerimizin sayesindedir. Fakat görüyorum ki, bunun bilincinde olmayanlar hala o koltukları işgal etmektedir. Kimse kusura bakmasın geçmişinden haberi olmayanın geleceği olmaz’’ ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in sağlık sektöründeki aksaklık ve sorunlara dikkat çeken MHP’li Taşdoğan, “Kamu Hastaneler Birliği sistemi yanlış demiştik, çünkü Türkiye’ye uygun bir sistem değil diye defalarca söyledik. Sonunda Kanun Hükmünde Kararname ile söylediğimize döndüler. Tekrar müdürlük sistemine dönülüyor. Bu iyi bir gelişme’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.