Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşeron işçiler Taşdoğan’ı ziyaret etti

Türk-İş’e bağlı sendikaların Gaziantep Temsilcileri MHP Gaziantep İl Başkanı Muhitttin Taşdoğan’ı makamında ziyaret ederek Taşeronların kadroya alınmasına ilişkin çıkarılan 696 sayılı KHK’nin dışında kalan KİT’lere çözüm bulunmasını istediler.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 07:03
Kaynak: İHA
Taşeron işçiler Taşdoğan’ı ziyaret etti

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhitttin Taşdoğan’ı makamında ziyaret eden Türk-iş Gaziantep İl Başkanı Mehmet Akif, Teskoop İş Şube Başkanı Bilal Öztopmak, Belediye İş Şube Başkanı Ahmet Gökalp, Demiryol-İş Yönetim Kurulu Üyesi İmam Yılmaz, Türk Haber-İş Bölge Temsilcisi Akif Tazeoğlu, Güvenlik İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Dinç, Gaziantep DHMİ Güvenlik çalışanları; 24 Aralık tarihli 696 sayıyla yayımlanan KHK’nin Taşeron KİT çalışanlarının bir kısmının üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek yardım istedi.

Taşdoğan, işçilerin her zaman yanında olduklarını belirterek konunun önemine dikkat çekti.

Kitlerin bu konuda mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini de belirten Taşdoğan, “Taşerona Kadro isteğimiz seçim beyannamelerinde mevcuttu ve vadimizdi. Şimdi bu vadimizi hükümetin gerçekleştirmiş olması memnuniyet verici. Ancak Kamu İktisadi Teşebbüslerinde ki Kitlerde ki taşeron işçilerimizin de kadroya alınması adaleti tesis etmek açısından önemlidir. Bu nedenle Kitlerle ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekilimiz Oğuz Tor’un çalışmalarını kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Kit Çalışanları ve Aileleri adına konuşan Sendika temsilcileri, “Yaklaşık 1 milyon taşeron çalışan kadroya alınırken Özel Güvenlik görevlileri, çağrı merkezinde ve bilgi işlem merkezinde çalışan birçok işçimiz kadroya alınmayacak. Özel güvenlik görevlileri 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu'na tabi olmaya devam edecekler. Hak ettiğimiz sürekli işçi kadrosuna mazlum 50 bin kit çalışanlarının da dahil edilmesi ve ayrım yapılmaksızın kadroya dahil edilmemiz konusunda sizden destek bekliyoruz. KİT olarak bilinen bazı kurum çalışanlarının yani yaklaşık 50 bin kişinin mağdur edilmemesi gerekiyor. Bu konu Milliyetçi Hareket Partisi’nden destek bekliyoruz. Umudumuz sizlersiniz” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.