Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKSTİLKENT ENSAR CAMİ İBADETE AÇILDI

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverlerin Tekstil Kent Mahallesi'ne yaptırmış olduğu caminin açılışı gerçekleştirilerek, vatandaşın hizmetine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2019 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:27
Kaynak: İHA
TEKSTİLKENT ENSAR CAMİ İBADETE AÇILDI

Tekstilkent Ensar Caminin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken, açılışa Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve tekstilkent esnafı katıldı.

CAMİLERİMİZİN İÇİNİ DOLDURMALIYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tekstilkent Mahallesi'nin böyle bir camiye ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, "Biliyorsunuz bu mahalle eski Ünaldı mahallesiydi. Şimdiki ismi Tekstiklkent Mahallesi. Burada daha önce halıcılar vardı onlar taşınınca burası boş kaldı. Ayrıca Karatarla mevkiinde yerlerinin değişmesi gereken tekstilciler vardı. Onları buraya getirdik ve buranında ismini değiştirerek, Tekstilkent Mahallesi yaptık. Burada yoğunluğun çok olacağını biliyorduk. Her atölyede bir çok insan çalışıyor. Burada güzel büyük bir camiye ihtiyaç vardı. Alanın alt kısmını üç katlı otopark üstünü ise cami yaptık. Camilerimiz birliğimizin beraberliğimizin sembolü, ülkemizin tapusudur. Şahinbey İlçemizde hızla büyüyüp gelişiyor şuana kadar 70'in üzerinde camimizin açılışını gerçekleştirdik. Ayrıca 30 civarında cami inşaatımızda devam ediyor. Camimiz mahallemize hayırlı olsun cemaati bol olsun diyorum" dedi.

ÇOK MÜBAREK BİR AYDAYIZ

İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan Ayı'nda muhtaç olan herkese yardım edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu caminin yapımında emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyor Allah Razı olsun diyorum. Burada yaptıkları hayrın, yarın hiç kimsenin bir birine fayda veremeyeceği bir günde, herkesin kendi yaptıklarıyla baş başa kaldığı bir günde mükafatını göstersin. Mübarek bir aydayız sevgili Peygamberimiz S.A.V Ramazan'dan bir önceki Cuma'da ashabına "Ey ashabım, üzerinize mübarek bir ayın gölgesi düştü. Bu ayda Allah size orucu farz kıldı. Cennet kapılarını açarak cehennem kapılarını kapattı. Bu ayda iyilik yapıp, hayır ve hasenatınızı artırın" demişidir. Bizlerde onun ümmeti olarak Ramazan Ayı'nda özel hazırlıklara ve özel bir telaş içerisine gireriz. Bu ayda unutulanı hatırlayacağız. Unutulduk kimse kalmamalı" diye konuştu.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU BİZLERDEN YARDIMLARINI ESİRGEMEDİ

Tekstilkent Cami Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Polat, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Takriben 3.500-4.000 kişilik kapasiteye sahip olan camimizin temeli atıldığı günden bu yana bizlerden maddi manevi yardımlarını asla esirgemeyen Başta Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na, çevre esnafı ve hayır sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.