Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Hokey Federasyonu’ndan Korona Virüs açıklaması

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, son dönemlerde ülke ve dünya gündeminde yer alan Korona virüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2020 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:12
Kaynak: İHA
Türkiye Hokey Federasyonu’ndan Korona Virüs açıklaması

Son dönemlerde ülke ve dünya gündeminde yer alan Korona virüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaların dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak federasyon tarafından sürdürülen yurt içi faaliyetlerde herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi. 

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan yaptığı Korona virüs ile alakalı bir açıklama yaparak panik yapmaya gerek olmadığını ifade ederek federasyon tarafından sürdürülen etkinlik ve çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. Başkan Karakan yaptığı açıklamada “Son günlerde ulusal ve uluslararası kamuoyunda geniş yer tutan korona virüs (Covid-19) kaynaklı gelişmeler Federasyonumuzca ’da yakından takip edilmektedir. Sağlık Bakanlığımız konuyla ilgili tüm tedbirleri büyük bir ciddiyetle almaya devam ederek, halkımızı bilgilendirmektedir. Virüsün yayılmasını önlemek için hijyen tedbirlerinin alınmasının vurgulandığı açıklamada; Virüsün yayılımını kısıtlamak amacıyla hijyen anlamında daha hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığınca açıklanan hijyen kurallarına herkesin mutlaka uyması gerekmektedir. Özellikle sporcularımızdan ricamız aşağıda belirtilen hijyen kurallarını aileleri başta olmak üzere ve tüm çevrelerine anlatmalıdır. Sık Sık el hijyeni sağlayın ( Ellerinizi bol su ve sabunla yıkayın), Tabak, Bardak, Havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın. Kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır ( ev,iş yeri, sınıf ), Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır, Kalabalık ortamlardan olabildiğince uzak durulmalıdır, Kirli ellerle ağız,burun ve gözlere dokunulmamalıdır. Öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mediller kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalıdır” dedi.

ULUSAL ORGANİZASYONLARDA SON DURUMU

Ulusal organizasyonlarla ilgili henüz bir iptalin söz konusu olmadığını da ifade eden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan “Uluslararası spor organizasyonlarının ertelendiği böyle bir zamanda ülkemizdeki ulusal hokey faaliyetleri için henüz böyle bir gelişme gündemimizde yer almamaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile uyum içerisinde alınacak her türlü tedbire de hazır olduğumuzun tüm kamuoyunca bilinmesini arzu ediyoruz. İnsanlığın bu ciddi sağlık krizini de atlatacağını umuyor ve bir kez daha yetkili makamlarca açıklanan tüm hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurguluyoruz. 19-22 Mart tarihleri arasında yapılacak olan, Açık alan hokey Antrenör ve Hakem Eğt. Gelişim seminerimizi gerçekleştireceğiz. Bakanlığımız ulusal faaliyetlerimizin ertelenmesi hususunda bir bildirimde bulunmadı” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.