Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UNİVERSAL ACARSAN’IN IRAK’TA İNŞAA ETTİĞİ HASTANELERDEN 6.’SI HİZMETE AÇILDI

Irak’ın güneyindeki Zikar vilayetinde Acarsan Holding iştiraki Universal Acarsan tarafından yapımı tamamlanan 600 yataklı Nasıriye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışı, Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi’nin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2021 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 05:24
Kaynak: İHA
UNİVERSAL ACARSAN’IN IRAK’TA İNŞAA ETTİĞİ HASTANELERDEN 6.’SI HİZMETE AÇILDI

Irak Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşma çerçevesinde ülkede çok büyük projelere imza atan Universal Acarsan, yapımını üstlendiği 11 hastane projesinden 6.sını tamamlayarak Irak hükümetine teslim etti.

Açılışın ardından hastaneyi gezen ve yetkililerden bilgi alan Kazimi, Nasıriye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Irak’ın en modern hastanelerinden biri olduğunu, ihtiyaç duyulan birçok bölüm ve teknik donanımı barındıran hastanenin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılışa Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney de katıldı. Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar’ı Irak’ta hayata geçirdikleri başarılı projeler için kutlayan Güney, hastanenin Irak halkına büyük hizmetler sunacak olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Universal Acarsan tarafından tamamlanan ve yapımı 202 Milyon USD’ye mal olan Nasıriye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dışında, şirketin ülkenin güneyinde; Basra ve Meysan, Vasıt (Kut) vilayetleriyle Salahaddin’e bağlı Tuzhurmatu ve Duceyl'de de hastane yapımları devam ediyor.

Universal Acarsan, Kerbela’da da İmam Hasan el-Mucteba Hastanesi’nin yapımını tamamlayıp geçen sene Irak hükümetine teslim etmişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.