Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünverdi Basın Bayramı'nı kutladı

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:10
Kaynak: İHA
Ünverdi Basın Bayramı'nı kutladı

Türk basınında sansürün kaldırılışının 110. yıldönümü ve '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, toplumun gören gözü, işiten kulağı olan basının önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, basın bayramını kutladı. 

Adnan Ünverdi, Mustafa Kemal Atatürk´ün, "Basın, bir milletin ortak sesidir" sözünün basının önemini ve mesleğin hassasiyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Kamu görevi ifa eden basının demokratik toplumların en önemli kurumlarından birisi olduğunu kaydeden Ünverdi, "Haber, fikir, bilgi ve gelişmelerin topluma aktarılması noktasında değerli basınımız önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir. Özgür basın demokrasinin, gelişen, büyüyen ve aydınlık toplumun vazgeçilmez bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Kişisel hak ve özgürlükler çerçevesinde, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını sürdüren basın çalışanlarının, toplumsal gelişim ve bilinçlenmeye önemli katkılar sunduğunu aktaran Ünverdi, şu cümleleri kullandı:

"Anlık iletişimle yoğun bir bilgi akışının yaşandığı gümüz dünyasında basın ve yayın organları doğru bilgiye ulaşmada en önemli rolü üstleniyor. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız yaptıkları haber ve yayınlarla toplumun doğru bilgilendirilmesini sağlıyor. Mesleğin tüm zorluklarına rağmen gece gündüz demeden çalışarak görev yapan, düşünce ve fikir dünyamızın kılavuzu basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.