Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Velilere öğrencilere karne uyarı

Türkiye genelinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan bütün eğitim kurumlarındaki öğrencilere karneleri verilerek yaz tatiline uğurlanacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:34
Kaynak: İHA
Velilere öğrencilere karne uyarı

Türkiye genelinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan bütün eğitim kurumlarındaki öğrencilere karneleri verilerek yaz tatiline uğurlanacaklar. Tatil öncesi verimli bir tatil için gerekli olan koşullar hakkında bilgiler veren GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi uzmanları öğrenci ve velilerine yönelik çeşitli uyarılarda bulundu.

 

GKV Rehberlik Servisi öğretmenleri İpek Kundak, Sibel Çolak Işık, Oğuz Hançer, Bilge Kılıç, Derya Atilla, Fatoş Okuyucu, Nevra Bal ve Gökçen Bindal yaptıkları ortak değerlendirmede karnelerin anne-baba ve öğretmenlerce doğru okunması, doğru değerlendirilmesi ve doğru anlaşılmasının, karnenin işlevi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Rehberlik servisi adına bir açıklama yapan GKV Rehberlik Servisi Zümre Başkanı İpek Kundak öğrencilere de önemli mesajlar verdi.

Kundak öğrencilere, “Özlemle beklediğiniz yaz tatili bugün itibarıyla başlıyor. Ne yapmalıyız tatilde? Arkadaşlarla ve aileyle vakit geçirelim, gezip eğlenelim, sevilen sportif ve sanatsal aktivitelere yer verelim ve hasret kalıp alamadığımız sabah uykusundan bol bol alalım. Bütün bunların yanında, tatilin yaklaşması beraberinde karneleri de getirdiğinden, sizlerin bir senenin muhasebesini yaparak hem dinlenip hem de eksiklerinizi gidermek için bu tatili bir fırsat bileceğinize ve ona göre davranacağınıza eminim. Unutmayın ki başarının da bedeli yüksektir, başarısızlığın da. Önce bir durum değerlendirmesi yapalım, geride bıraktığımız seneyi nasıl geçirdik, hedeflerimize ulaşabildik mi, hedeflerimizin çok mu uzağındayız? Bir sene için gitmemiz gereken limana vardık mı? Yoksa daha yolumuz mu var? Gemimizi dalgalara emanet edip nereye götürdüğünü önemsemeyenlerden miyiz? Yoksa dalgalara meydan okuyup yönünü kendisi tayin edenlerden miyiz? Bugün kim olduğumuz dünkü tercihlerimizin sonucuydu. Yarın kim olacağınız ve nerede olacağınız bugünkü kararlarımızın sonucu olacaktır” dedi.

ÇOCUĞUNUZLA YAŞAMININ HER AŞAMASINDA BARIŞIK OLMAK ZORUNDASINIZ

GKV Rehberlik Servisi Zümre Başkanı İpek Kundak karne öncesi velileri de uyararak yapmaları gerekenlerle ilgili ipuçları verdi. Kundak yaptığı değerlendirmede, “Uzun ve yoğun bir okul döneminin ardından beklenilen yaz tatili geldi. Karnelerini alan çocuklarımızı bir üst sınıfa geçme telaşı ve de merakı sardı. Uzun yaz tatili döneminin birinci amacı çocuğun dinlenmesidir. Öğrencilerimizin verimli bir tatil geçirebilmeleri için sizlere bazı önerilerde bulunmak istedik. Tatil döneminde her çocuk anne-babası ile birlikte etkinliklere katılmaktan keyif alacaktır. Tatil dönemi çocuklar için her gün yapmak zorunda kaldıkları işlerden uzaklaşmak için bir fırsattır. Bizler kendimiz için nasıl tatil hayalleri ve planları yapıyorsak çocukların da planları vardır. Tatil dönemi hiçbir şey yapmadan tüm günü televizyon karşısında pasif bir şekilde geçirmek anlamına gelmemelidir. Televizyon ve bilgisayar ile geçirilen saatler ancak uygun şekilde planlandığı zaman çocuğun eğlenmesi, dinlenmesi, deşarj olması, yeteneğini geliştirmesi için fırsat oluşturabilir. Ancak sınırsız ve kontrolsüz bir şekilde tüm zamanını bireysel olarak ekran karşında geçirmek çocuğun hem bilişsel hem de sosyal gelişimini olumsuz olarak etkileyecektir. Tatil döneminde yapılabilecek alternatif planlar (açık havada yapılan çeşitli fiziksel aktiviteler, çocuk tiyatroları, sinema, arkadaşlar ile yapılacak planlar, şehir turu, ilginç müzeler, bilim merkezi) için eğer anne, baba zaman ayırabilirse çocuklar için gerçek anlamda bir tatil geçirme şansı doğabilir. Yaz tatillerinde öğrenilen bilgilerin ve kazanılan becerilerin mutlaka bir kısmı tamamen unutulur, bir kısmı ise aktif olarak kullanılmadıkları için gerilere itilir. Bunu önlemek için öğrencilerinizin zaman zaman genel tekrar yapması ve planlı programlı bir şekilde okumasının sağlanması da ileride sağlanması planlanan okuma alışkanlığı için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.