Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YETİM ÇOCUKLARIN ANNELERİYLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla Hazreti Amine Yetim Koordinasyon Merkezi’ne giden annelerin onuruna iftar yemeği verildi. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2019 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:30
Kaynak: İHA
YETİM ÇOCUKLARIN ANNELERİYLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Büyükşehir, anneler günü dolayısıyla Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Hazreti Amine Yetim Koordinasyon Merkezi’nde üye annelerle iftar yemeğinde buluştu. Yemeğe Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin de katıldı, yetim anneler ve çocuklarıyla tek tek ilgilendi, sıkıntılarını dinledi, sohbet etti.

ŞAHİN: ÇOCUKLARIMIZIN MANEVİYATINI GÜÇLENDİRMEMİZ GEREK

Şirehan Otel’de düzenlenen programda konuşan Başkan Şahin, yetim annelerini ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ayların en güzeli olan Ramazan ayındayız. Günlerin en güzeli olan anneler günündeyiz. Bu yüzden misafirlerimiz de bu enlerin içindeki en güzel ve kıymetli misafir olması lazımdı. Ramazan, midemize açlığı hissettirip, yokluğu, yoksulluğu öğreten, zenginle fakiri bir araya getiren, zekâtla beraber sosyal adaleti ve barışı sağlayan, kardeşlik sofrası ile birlik beraberlik, huzur, mutluluk getiriyor. Çocuklarımızı bu ayda, Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde maneviyatını güçlendirmemiz gerek. Çocukların sadece maddi olarak ihtiyaç gidermeyle bitmiyor. İnsanoğlu maddi ve manevi bir bütün. Ruhunda ihtiyaçlarını gidermek gerek. Bunun için bu evlatlarımızı çok güzel yetiştirmemiz gerek. Aileye çok iş düşüyor çünkü aile bireyin temelidir. Sizler bir yandan da babalık yapıyorsunuz. Bundan dolayı sizleri bizim için daha da önemlisiniz” dedi.

YETİM KOORDİNASYON MERKEZİ YAPTIĞIMIZ EN GÜZEL İŞLERDEN BİRİ

Şahin, göreve başladığı ilk günden itibaren sosyal belediyecilik anlayışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği rotayla yol kat ettiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devlet olarak, evlatlarımızın, sağlıkları, eğitimleri için her türlü desteği veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kurduğumuz sistemle, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için sadece Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, hükümetten bekleyemeyiz. Kurduğumuz Yetim Koordinasyon Merkezi ile evlatlarımızı geleceğe hazırlamak için bütün gücümüzle onları geleceğe hazırlıyoruz. En önemli şey, ‘Gönülden gönülle giden yol’. Kur’an’ın verdiği mesajı iyi anlamak gerekiyor. Kur’an bize yetim hakkından bahsediyor. Kur’an bize yetimin başını okşamanın büyük bir sevap olacağını söylüyor. Hiçbir şey zor değil. Yeter ki oradan gelecek mesajı doğru anlayalım, okuyalım ve yönetelim. Bu yüzden de biz bu merkezi bunun için kurduk. Merkezden sonra gittiğim her evde büyük bir öz güvenin, büyük bir sıcaklığın oluştuğunu gördüm. Yaptığımız en güzel işlerden biridir yetim koordinasyon merkezi. Dünyanın en büyük projelerini geliştir, en büyük köprülerini, en büyük çalışmalarını, en büyük ulaşım ağını, en büyük konut projesini yap ama unutma ki her şeyin başı insan. Her şeyin başı kalpten kalbe giden yol.”

Konuşmasında annesinden de söz eden Şahin, “Annemin çektiği zahmet sizlerinkinden farklı değildi. Çok zor şartlarda okudum ama asla yılmadık. Evimizdeki o sıcaklık, ailenin verdiği sevgi hiç eksilmedi. Bugün o aramızda değil ama ben inanıyorum ki en güzel yerde. Çünkü o bizi bu değerler üzerinde yetiştirdi. Bu değerlere layıkıyla yetiştirmeye çalıştı. Ve hep beraber cennette buluşacağız” diye konuştu.

Yetim Koordinasyon Merkezi annelerinden olan ve okuma yazma öğrenme azmiyle insanları kendine hayran bırakan 80 yaşındaki Hatice Erkenalcı ile bir süre sohbet eden Başkan Fatma Şahin, hikâyesini dinledi. Program sonunda Koordinasyon Merkezi ve anneleri adına yetim annesi Çiğdem Çeliktürk Başkan Şahin’e günün anısına çiçek verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.