Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya: "Bakanlık yaptırım uygulamalı"

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:36
Kaynak: İHA
Yılmazkaya: "Bakanlık yaptırım uygulamalı"

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’te gerçekleşen elektrik kesintileriyle ilgili vatandaşın yaşadığı mağduriyetlerin son bulması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e seslenerek, 8-10 saatleri bulan elektrik kesintileriyle ilgili bu özel şirkete Bakanlığın yaptırmada bulunması yönünde çağrıda bulunda. 

Yılmazkaya’nın geçtiğimiz aylarda Enerji Bakanlığına verdiği soru önergesine gelen cevaba göre, Sadece 2020 yılı içerisinde Türkiye genelinde 3 milyon 667 bin 142 abonenin elektriği kesilmiş.

Bakanlıktan gelen cevaba göre, 2015-2020 yıllarında elektrik piyasasında Türkiye genelinde son beş yıl içerisinde en çok açma kapama işlemi yapılan iller sırasıyla; İstanbul, Ankara, Bursa, Isparta, Kocaeli, Konya, İzmir, Eskişehir, Burdur ve Tekirdağ diye sıralanıyor.

Yılmazkaya, Bakan Dönmez’e verdiği soru önergesinde, “Gaziantep halkının elektrik çilesi ne zaman bitecek?” diye sormuştu ama Bakandan konuyla ilgili herhangi bir cevap gelmedi.

2020 YILINDA GAZİANTEP İLİNDE 67 BİN 650 ABONENİN ELEKTRİĞİ KESİLMİŞ!

Gaziantep’te yaşanan uzun süreli elektirik kesintileriyle ilgili isyan eden CHP’li Yılmazkaya, “Bazı günler elektrik kesintileri belirli bölge, mahalle ve ilçelerde 8-10 saati buluyor.

Seçim bölgem Gaziantep’te vatandaşların elektrik ile ilgili şikâyetleri her geçen gün artmaktadır. Elektriklerin sık sık kesilmesi ticaret, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere tüm yaşamı olumsuz etkilemektedir. Hizmet almada büyük sıkıntı yaşanmasına karşın ödenemeyen faturalardan dolayı çok kısa süre içinde elektrik kesintisi yapıldığı da şikâyetler arasında. Hemen her yıl yaşanan bu sorun Gaziantep’in elektrik altyapısının yetersizliği sonucu doğurmaktadır. Ama elektrik dağıtımı yapan şirketin sorumluluğunda olan bu altyapısal sorunlarla ilgili Enerji Bakanlığının herhangi bir adım atmaması daha büyük bir sorun. Bakanlık vatandaşları düşüneceği yerde bu özel şirketleri kayırmaktadır” ifadelerini kullandı.

SAYIN BAKAN, GAZİANTEP HALKININ ELEKTRİK ÇİLESİ NE ZAMAN BİTECEK?

Yılmazkaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e seslenerek, “Gaziantep’teki elektrik kesintilerinin son bulması için ne gibi yatırım planlamaları yapılmakta? Gaziantep halkının elektrik çilesi ne zaman bitecek? Bu kesintiler yüzünden mağdur olan Gaziantepli hemşerilerimizin hakkını savunmak adına bu özel şirkete ne gibi yaptırımlarınız olacak?” dedi.   

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.