Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya, internet fiyatlarının düşürülmesi noktasında hükümete çağrıda bulundu

“Ülkedeki yüksek enflasyondan internet kullanıcıları da nasibini aldı” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:00
Kaynak: İHA
Yılmazkaya, internet fiyatlarının düşürülmesi noktasında hükümete çağrıda bulundu

Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “İnternet fiyatlarına yüzde 70’e varan zam oranları başta öğrenciler olmak üzere birçok vatandaşımızı mağdur etmiştir” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın birçok ülkesinde fiyatı düşürülen internetin, Finlandiya devleti tarafından vatandaşlarına ücretsiz verildiğini ve internetin 'temel insan hakkı' olduğunu” vurgulayan Yılmazkaya, internet fiyatlarının düşürülmesi noktasında hükümete çağrıda bulundu.

“İnternet sağlayıcı kuruluşların yaptığı bu yüksek zam oranları, gelişen ve değişen dünyanın inovasyon sürecinden geri kalmak istemeyen ülke insanımıza maalesef negatif yönlü yansıyacaktır” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Son dönemlerde ev ve mobil internet sağlayıcı operatör ve şirketlerin yaptığı yüksek fiyat artışı birçok öğrenci ve vatandaşımız mağdur etmiştir.

Ülkedeki kötü ekonomik koşullar nedeniyle peş peşe zam haberleri maalesef dur durak bilmiyor.

Ülkemizde yüksek enflasyon ve çıktığı yerden düşmeyen dolar kuru nedeniyle teknolojik cihazlar başta olmak üzere ithal ve yerli birçok ürünün ve hizmetin fiyatı kat be kat arttı. Son olarak ev interneti kullanıcılarını olumsuz etkileyecek yeni zamlar yapıldı.

İnternet fiyatlarına yüzde 70’e varan zam oranları, gelişen ve değişen dünyanın inovasyon sürecinden geri kalmak istemeyen ülke insanımıza maalesef negatif yönlü yansıyacaktır.

Pandemi ile birlikte hom-ofis dönemine giren birçok iş yeri, çalışan ve öğrencinin kaynaklara erişimi de bu fahiş zamlarla birlikte iyice zorlaştı.

Dünyanın birçok ülkesinde fiyatı düşürülen internetin, Finlandiya devleti tarafından vatandaşlarına ücretsiz verildiğini ve internetin 'temel insan hakkı' olduğunu bir kez daha hatırlatırım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.