Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YOLA YENİ REKORLARLA DEVAM EDECEĞİZ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, 2019 yılında Türkiye ihracatının yüzde 4’ünü gerçekleştiren Gaziantep’in ihracat verilerini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2020 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:15
Kaynak: İHA
YOLA YENİ REKORLARLA DEVAM EDECEĞİZ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, 2019 yılında Türkiye ihracatının yüzde 4’ünü gerçekleştiren Gaziantep’in ihracat verilerini ve 2020 hedefini şöyle değerlendirdi:

“Türkiye üretiminin ve ihracatının en güçlü aktörlerinden biri olan şehrimiz 2019 yılını yüzde 7,7 ihracat artışı ile kapattı. Bu, Türkiye ihracat artışının 3 katından fazla bir artış oranı. 2019 yılında toplam 7 milyar 471 milyon 843 bin dolar ihracat ile ülkenin en fazla ihracat yapan 6.kenti olan Gaziantep, bu performansı ile tarihinin en yüksek ihracat rakamını gerçekleştirdi. 2020 yılında yolumuza yeni rekorlara ulaşmak hedefi ile devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Aralık ayında 624 milyon 694 bin dolar ihracat gerçekleştiren Gaziantep ihracatçılarını gösterdikleri performans ve ekonomiye sundukları katkı için teşekkür eden Yıldırım, “Hedefimiz elbette ihracatta, üretimde, turizmde yani ülke kalkınmasına değer katacak her alanda yeni ve sürdürülebilir rekorlara imza atmak. Bu noktada Gaziantep’in vizyonu ve altyapısı var. Başarmak için ihtiyacımız olan şey, her zaman dile getirdiğimiz üzere “katma değer”. Yeni rekorlarımızı “katma değeri yüksek, yerli ve milli” ürün ve hizmetlerle elde etmek için çalışmalıyız. ” Diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.