Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“YURTTAŞLARIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR!”

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, COVID-19 Corona virüsün ülkemizdeki son durumu ve alınan tedbirler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:27
Kaynak: İHA
“YURTTAŞLARIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR!”

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, COVID-19 Corona virüsün ülkemizdeki son durumu ve alınan tedbirler ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “alınan önlem ve tedbirlere tavizsiz bir şekilde uyulmalı, mümkün olduğunca ve gerekmedikçe toplu alanlara girilmemeli, tokalaşmadan ve sarılmadan kaçınılmalıdır” dedi. 

Eczacı Milletvekili Kaplan, COVID-19 Corona virüsün ülkemizde ciddi bir tehdit oluşturmaması ve süreci en sağlıklı biçimde geçirmek için alınan önlemlerin arttırılması gerektiğini ifade ederek, “Yurttaşlarımıza çok önemli görevler düşüyor. El hijyeni çok önemli, temastan kaçınılmak çok önemli. Gerekmedikçe hastanelerin Acil servislerini işgal etmemek, raporlu ilaçlarınızı sağlık kuruluşlarına gitmeden, doğrudan eczanelerden reçetesiz almak ve tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Toplu taşımalardan ve kalabalık alanlardan uzak durarak, özellikle çocuklarımızı ve yaşlılarımızı AVM’lere bir süre götürmemekte fayda var. Henüz bu virüse karşı etkili olacak bir ilaç üretilmedi. O yüzden yurttaşlarımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi en önemli ilaç görevini görüyor. Sağlık Bakanlığı gördüğümüz kadarıyla süreci iyi yönetiyor. Yurttaşlarımızın da talimatlara uyması ve kendi önlemlerini alması şart” dedi.

“OLASI KÖTÜ SENARYOLARA KARŞI SOLUNUM CİHAZI ÜRETİMİ HIZLANDIRILMALI”

Özellikle İtalya’da corona virüsü nedeniyle artan vakalara ve ölü sayısına dikkat çeken Kaplan; “ Türkiye’de, Sağlık Bakanı’nın açıkladığı teşhis edilen son vaka sayısı 18’i gördü. Vaka artışıyla birlikte, ileride yaşanacak sıkıntılar için solunum cihazı sayısının arttırılması için gerekli çalışmalar biran önce yapılmalı ve solunum cihazı üretimi hızlandırılmalıdır. İtalya bugün tedbirsizlik ve ihmaller sonucunda hasta tercihine giderek solunum cihazını kullandırabiliyor. Bu kötü örneğin başımıza gelmemesi için Bakanlık tıbbi teçhizat ve cihaz konusunda ciddi adımlar atmalıdır” diye açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.