Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABDULHAMİT GÜL'E SAHİP ÇIKMAK

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2019 12:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:52

Daha düne kadar FETÖ ile aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün utanmadan çıkıp FETÖ'yle mücadele dersi vermeye kalkmasınlar diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Pelikancılar'a karşı etkili bir hamle yaptı. AK Parti içinde biriken öfkeyi arkasına aldı. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Gaziantepli siyasiler ise Abdulhamit Gül'e sadece sosyal medyadan destek verdiler. Vatandaş diyor ki, Gaziantepli yerel yöneticiler ve milletvekilleri bir araya gelerek bakanın yanına veya meclise gidip birlik ve destek için görüntü vermeliydiler. Öyle de olmalıydı.

 İŞSİZLİK BİRİNCİ SIRADA

İşsizlik ülkenin en büyük meselesi olma yolunda ilerliyor. Geçim darlığı, gelir dağılımındaki adaletsizlik, yaşama standartlarındaki aşırı farklılık işsizliğin yarattığı sosyal ve psikolojik travmalar daha önce hiç görülmediği kadar yoğun yaşanıyor, belki de daha fazla yaşanacak. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Yoksa gidişatımız gidişat değil. Gündem tamamen ekonomi olmalı. İşte açıklanan TÜİK tablosuna göre bu ülkede yaşayan her 10 kişiden 7'si borçlu, her 4 kişiden biri ise ciddi maddi yoksunluk içinde!. Resmi TÜİK verilerine göre sürekli yoksulluk oranı ise yüzde 12.7

ÖNCELİK YAYA

Yaklaşık 1 ay önce uygulanmaya il ve ilçelerde başlanan 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' uygulaması ile trafik bilincinin yaygınlaştırılmasıyla kazaların önüne geçilmesi hedeflendi ve önce yaya' diye bir slogan tutturuldu. Ama. kurallara uyan var mı? Yaya geçidinin olduğu her yerde yol yayaya aittir. Memlekette yayalar yaya geçidi dahil kaldırımlardan bile geçemiyor. Kaldırımlar insanlar yürüsün diye yapılmıştır. İş yerlerinin önüne sandalye koyup kapatan kaldırımdan sonrada yola duba koyarak arabaların park etmesini engelleyenler var. Bunlar sıkı bir denetlemeden geçirilmeli.

ANADOLUDA KIZ ÇOCUĞUNA MAL VERMEK

Çoktandır bir köy davetine gitmemiştim. Gittiğim davette çok güzel yemekler ve ikramlar vardı. Doğrusu özlemişim. bu tür keyifli davetleri ve sohbetleri. Sohbette bir konu çok dikkat çekici idi. Bir büyüğümüz tarlalarımız ,bahçelerimiz var ama bir o kadar da borçluyuz ve sıkıntılıyız dedi. Davet boyunca bunun nedenleri üzerinde bir çok konuşma ve tartışma yapıldı. Bir amcamız birazda bu bereketsizliğin sebebi biz kızlara mal vermiyoruz veya çok az veriyoruz bununda etkisi yok mu sizce dedi. Sohbet bir an için buz kesti ve bir müddet havadan sudan konuşmalardan sonra dağıldı.

HER ZAMAN ŞÜKÜR

Güzel günlerin şımarığı, zor günlerin isyankarı değil; her anın müstakimi olmaktır esas olan. Bazen söylemesi kolay yaşaması zor olsa da bazı şeyler. Bazen zorlasa da hayat, her şeye rağmen vardır bunda da bir hayır diyerek yaşamaya devam. Yarının ne olacağını kimse bilemez. Ve her şeye rağmen bin şükür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.