Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANADOLU'DA SİYASET'TEKİ KİŞİLER DEĞİŞMEZ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2022 12:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:09

Yerelde siyaset hep aynıdır. Kişiler ve aileler değişmez.

Çok değişiği. Bilmem kimin oğlu, kimin kızı. Aynı tas aynı hamam.

Milletvekili adayı aynı. Belediye başkanı adayı hatta çoğu zaman il ve ilçe başkanları bile aynıdır.

İl başkanlığı yaparlar, belediye başkanlığı yaparlar, milletvekilliği yaparlar her türlü makamda bulunurlar, tekrar aday olurlar yaşları kemale erer yine de bırakmazlar.

Bir çoğunu seçimden seçime görürsünüz.

Ekonomik getirilerinin üstünlüğe dönüştüğü kısacası siyasette gücün tahakkümünü Anadolu en can alıcı şekilde yaşamak zorunda kalmıştır.

Ve halen bu düzen böyle devam etmektedir.

Anadolu insanı aday gösterilen kişilere oy vermeye hala devam etmektedir. Bu güne kadar mevcut siyasi partilerin tutumları da göz önüne aldığında kendileri açısından hiç riske girmedikleri ve genelde aynı kişileri seçim dönemlerinde aday gösterdiklerini görürsünüz.

Değişim çok azdır.

Anadoludaki bu akışkanlıkmı, alışkanlıkmı genel olarak sağ ve sol partilerde resim aynıdır. Seçim ve yeni partilerin iktidarı ancak ülke genelinde sahne almakta, Anadolu büyük çoğunlukla aynı hamam aynı tas kalarak devam etmektedir.

Bu durumun da temel nedeni parti merkezlerinin araştırmaya geliştirmeye yönelmemesi Anadolu insanının ne düşündüğünü önemsemeden parti listelerini aynı ve eski kişilere göre yapmasıdır.

Türkiye’de siyasi, ekonomik ve kültürel alanda Anadolu'daki gerçek kişilerden bahsetmek zordur. Ter dökerek, bedel ödeyerek gelinmez bir yerlere. Bir yerlere gelenler ancak ilişkileri sayesinde gelirler o bir yerlere. İlişkilerinizdir sizi bir yerlere getiren. Sağlam ilişki ağları kurduğunuzda ancak tanırlar sizi. Sağlam siyasi söylem ya da insanlarla iyi iletişim kurmanız, sağlam bir dili konuşmanız anlam ifade etmez. Sağlam ve sağlamcı ilişkilerdir sizi ayrıcalıklı kılacak olan. Herkes ve her şey bağlantısı kadar değere sahiptir. Bağlantılarınız sağlamsa gerisi kolaydır. İşte Anadolunun siyasi kaderi budur..

Ve bizim ülkemizde hiçbir zaman Anadolu'da ciddi, kökensel değişim, dönüşüm ve toplumsal sarsıntı olmaz. Anadolunun siyasetteki kaderini maalesef hiç bir medya kuruluşuda gündeme taşımaz ve yazmaz.

Hep bağlantılar, hep bağlantılar. Kısaca herkesin Anadoluya karşı gözü kör kulağı sağır..

Türkiye’de siyaset, ‘dürüstlüğü’ istemiyor.

Anadolu insanına sıcak bakmıyor. Partiler o kişinin ne kadar çıkar sağlayacağına, ne kadar para harcayacağına bakıyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.