Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATEŞ-BUZ YAYGINLAŞIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2019 13:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:09

Beyin ve vücut üzerinde kalıcı hasarlar oluşturan, Eroin ve Bonzai'ye göre daha çok bağımlılık yapan "ateş buz" adlı sentetik uyuşturucu ile ilgili acilen yeterli tedbirlerin alınarak kamuoyunun bilinçlendirilmesi lazım. Memlekette uyuşturucu kullanım hızı gittikçe artıyor. Anlatılanlara göre, öğrenciler, gençler, büyükler kısacası toplumun büyük bir kesimi Ateş-Buz tüketimine başlamış .Ateş-Buz kullanım yaşı 10-11 lere kadar düştüğü iddia ediliyor.

Daha vahim iddia Gaziantep'te merdiven altı çalışan bazı Suriyeli doktorlar yüzlerce reçeteye metamfetamin adlı sentetik bir uyuşturucu türü olan ve halk arasında ateş buz adı verilen uyuşturucu maddesinin etkenlerinden olan ilaçları reçeteye yazdığı ve daha sonra bu ilaçları eczanelerden alıp içindeki etken maddelerden uyuşturucu yapan tacirler gençleri zehirliyor.

KARKAMIŞ ZEUGMAYA BENZEMESİN

Karkamış'ta Antik Kent kazı çalışmaları kapsamında oluşturulacak olan Karkamış Arkeopark'ın bir bölümü açıldı. Karkamış'ta kazı çalışmalarında çıkan eserler kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm dünyaya gösterecek nitelikte. İnşallah Karkamış Arkeopark'ın kaderi Zeugma'ya benzemez. çıkan eserlerin hepsi yerinde sergilenir. Karkamış yerli ve yabancı turizmden faydalanır.

AĞANIN KAHRI ÇEKİLİR AZAB'Kİ ÇEKİLMEZ

Günümüzde bazı kuruluşların ve özel hastanelerin kendilerini nasıl ve hangi kuralları göz önüne alarak tanıtmaları gerektiği konusu var ki o da deneyimsiz ellerde, abartı, şeffaf olmayan ve sırf kurumun ve hastane yöneticisinin gözüne girmek için yapılan ama aslında iş yerine ve hastaneye zarar veren uygulamalar var. Bir iş yerinin veya hastanenin bilinen, güven duyulan bir isim haline gelmesi içeride ve dışarıda kaliteli, farkındalığı arttırmaya odaklı bir iletişimle mümkündür. Bir şey sormak için Gaziantep'te bulunan özel bir hastanenin tanıtım sorumlusunu bir kaç defa aradım cevap yok geri dönüş yok. Daha sonra aynı hastanenin üst yönetimini aradım hemen cevap verdiler. Ağanın kahrı çekilir de azabın kahrı çekilmez misali.

YÖREYE BAKIŞ

Nizip Gazeteciler Cemiyetinin aylık olarak çıkarmış olduğu, Yörenin en kapsamlı ve en çok baskı adedi ile Dergi Gazete konseptinde yayınlanan Yöreye Bakışın 3 sayısı çıktı.. Sadece resmi görüşlerden esinlenen ya da resmi düşünceleri her şey zanneden, makamlardan gelen her görüşe aşırı duyarlılık gösteren en sıradan gerçekliği bile atlayan bir gazeteciliğe inat memleketin önemli meselelerini sürekli gündeme taşıyan Yöreye Bakışın her sayısı yeniliklerle geliyor.

Bu konuda Nizip Gazeteciler Cemiyetinden yapılan açıklamada; Gelen olumlu tepkilere, eleştirilere ve destek verenlere minnet duyuyoruz. Hedefimiz çok yakında tüm yörede olmak. Gazete ile ilgili istişare etmek isteyen, projesi olan beraber çalışmak isteyen, fikri olan her dostumuzu cemiyet binamızda çay içmeye sohbet etmeye bekliyoruz. denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.