Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOZULUYORUZ

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2021 12:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:44

Hep insan satmaca, aldatmaca oyunu oynuyoruz.

Herkes ilk fırsatta madik atıyor birbirine.

İnsan, kırmada, üzmede, ezmede fırsatları ganimet biliyoruz.

Maskesiz, doğal, açık, net, şeffaf, dürüst, kalbi örümcek ağları ile kaplanmamış, sevgi dolu, vicdan sahibi, merhametli insanları etrafımızda görebiliyormuyuz. Korana bile insanları birleştiremedi. Sadece İş derdine düşmüş, hep acelesi olan, dedikodu yapan ve tıka basa yiyen, günü kurtarmaktan başka derdi olmayan, yanlış benlik algısına sahip çevresindekileri hiçe sayan bir toplum olduk

Birbirine güvenmenin çok zor olduğu, her şeyin başında acaba bir beklenti yada menfaat mi var diye zaman zaman korkuya kapıldığı bir toplumda yaşıyoruz

Günümüzde, genelde, yalancı, çıkarcı, ikiyüzlü, sinsi, samimiyetsiz ve içten pazarlıklı umut istismarcıların argümanları her kesimde beğeni görüyor.

Ve o yüzdende iyilik, doğruluk silinip süpürülüyor

Kendine ve inandığı değerlere dürüst davranmayanlar yüzünden insanlık yitirildi, haksızlık ve münafıklıklar çoğaldı.

Yapılan savaşlar, güçlünün mazlumu ezmesi. Büyük devletlerin küçük devletlere tahakkümü. İnsanlar arasındaki gerginlik, bozuk ilişkiler vs. her şey bozuluyor gittikçe dünyada!

Günümüzde insani değerlerden uzaklaşıldığı, insan tanımı içine giren kavramların ‘’zırvalama’’ olarak görüldüğü, kibirin gözleri kör ettiği ve’’ insani ilişkilerin’’ ihtiraslara yenik düştüğü zamanı yaşıyoruz..

Dünya ve insanlık hızla bozuluyor.. Anlam veremediğimiz ve veremeyeceğimiz bir düşünceyle.. Siyaseti hiç söylemiyorum bile gündem ekonomi ve korona ama maalesef gündemi siyaset belirlediği için siyasetin gündeminde vatandaş yok.

Şeytan uyuyakaldı bir gün. Rüzgar sert esti. Üç tüy düştü şeytandan dünyaya...

Biri paraya yapıştı,

diğeri mevkiye,

öteki de ihtirasa.

O günden sonra şeytan hiçbir iş yapmadı..

SEÇİMLERİMİZ

Hayat seçimlerimizden ibarettir. Yaşadığımız her an bir seçim yaparız. Mesela dışarıda olmak yerine, bilgisayarın başında veya gazete köşesinde veya sosyal medyada bu yazıyı okumayı seçmeniz gibi. Dolmuşla gitmek yerine bir araba ile gitmeyi seçmiş olmak da bir seçimdir. Her seçim yaptığımızda geri kalan her şeyi elemiş oluruz. Seçim yapmak sorumluluk almaktır. Seçtiğiniz şeyin sonucuna katlanmanızı gerektirir. Herkes kendi seçimini kendisi yapar. Bana seçim hakkı verilmedi diyen insanlar da, aslında karşı çıkmayı değil uyum sağlamayı seçiyorlardır. Seçimlerimizin doğru olması dileği ile.

GÜNÜN SÖZÜ

Hastalıktan ötürü gözleri kapanmış olan bir adam, halk şairi Seyrani'ye: Bende dünyayı görecek göz mü kaldı? diye şikayette bulununca, söz eri Seyrani: Hiç üzülme dostum demiş. Zaten dünyada da bakılacak surat kalmadı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.