Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSİPLİN

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2020 13:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:22

Başarı disiplinle doğru orantılıdır. Futbol askerlik değil. Futbolcular da asker değil. Fakat saha içinde hareketlerinizi kontrol edip, sinirlerinize ve kendinize hakim oluyorsanız, oyun disiplininiz saha içi disiplininiz var demektir. Tabii sadece saha içindeki oyuncular için değil; yedek kulübesinden, teknik direktörüne, yöneticilerden, tribündeki taraftarlara kadar herkesim için geçerli.

Ligin ikinci yarısına mağlubiyetle başlayan iki takımın 6 puanlık mücadelesinde ev sahibi Gençlerbirliği penaltıdan kazandığı golle Gaziantep F.K.1-0 mağlup ederek kazanan takım oldu.

Gaziantep FK mağlubiyeti hak eden görüntüde değildi. Maçın hakkı da beraberlik idi dersek abartmamış oluruz.. Gaziantep FK kötü mü oynadı. Kötü değil ama saha içi oyuncu disiplini yok. Dahası oyuncu yaptığı hareketin nereye varacağını hesap edemiyor yada umursamıyor.. Direkten dönen toplar, VAR ile sayılmayan 2 gol, gol pozisyonları var. Kayode'nin lakayıt penaltı vuruşu, Kanabıyık'ın hakemin gözü önünde rakip oyuncuya tokat atıp penaltıya sebebiyet vermesi, takım oyunundan çok özellikle yabancı oyuncuların vurdumduymaz ve kendine oynaması vs.vs.. İyi ki kaleci Günay var. Farkın açılmasını önleyen isim oldu.. Takımın daimi oyuncuları; Oğuz'un ve Dierra'nın cezalı, Jefferson'un sakat olması Sumidica'nın taktik anlayışını bozmuş bozmasına da takımın esaslı bir disiplin sorunu olduğu gözle görülüyor.

Futbol şube sorumlusu ve takıma yeni katılan sportif direktör bu sorunu çözmek, saha içini ve saha kenarını disiplin altına almak zorunda.. Ligin ikinci yarısındaki puan kayıplarının telafisi yok. Hazırdan yemenin de sonu yok. 3 puanlı sistemde, mevcut 24 puana güvenmemek gerekir. Kadro yeterli ve oyuncular fena değil. Lakin transfer bitmeden de orta saha ve forvet şart. Mevcut oyuncular zapturapt altına alınır, saha içi otorite sağlanırsa salimen yola devam edilir.. Geçmiş olsun...

Merkez üssü Elazığ olan ve çevre illerden de hissedilen deprem için hepimize geçmiş olsun.. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifa diliyorum. Olağanüstü doğa olayı için Uzmanların uyarılarına kulak verelim. Önce tedbir sonra tevekkül...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.