Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZETECİLİK VE SİYASET

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2021 13:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:20

30 yıl gazetecilik mesleğine emek vermiş birisi olarak gazeteciliğin her zaman itibarı vardır diye düşünürüm. Hele eskiden gazetecilerin daha çok saygınlığı vardı ve gazeteciler şahsiyetli kişilerdi. Onun için vatandaş onlara güvenir saygı ve sevgi görürlerdi. Yazdığı yazıları önemserlerdi, şantaj-montaj yaparak kendine 'avantaj' sağlamaya kalkışmaz. rantlı ve akçeli işlerin içinde olmazdı. Tüm bunlar ele alındığında her önüne gelen de gazeteci olamazdı.

Biz ahlaka, edebe uyarak yaptığı işin saygınlığına usul ve üslubuna ahlakına kuralına bilgisine ayak uyduranlara gazeteci deriz. Bir kısım gazetecileri tenzih ederim ama şimdi gazetecilik ayak altında elinde akıllı telefon olan gazeteci bir çoğunun gazetesi yok, yazması yok, vergisi yok, sadece sosyal medyada kendine rant sağlamak küçük hesapların içinde olmak ve gerçekleri yazamamak oldu. Yolsuzluk ve yozlaşmanın açığa çıkarılmasında sus pus olup makama kul köle ile bülten gazeteciliği yapmak oldu.. Dürüstçe görev yapan hiç bir gazeteci kendisine gazeteciyim demez. Onun kararını ancak vatandaş verir.

Ya bizdeki siyaset satranç değil, kahvehane kültüründen bir parça, “Okey”in yansımasıdır. Her seferinde yeniden karılır taşlar. Her seferinde farklı bir taş okeydir joker yerine geçer. Sahte okey vardır. Taş çalma vardır. Hile vardır, hurda vardır. Şu zamanda o kadar sorun varken gerçekleri konuşmaz bizim siyaset tüccarları. İllede bizim bölgede.

Siyasetçi fakir, hizmet mafiş Bir bedevinin canı taze hurma yemek ister. Bir hayli yüksek olan hurma ağacına çıkar ve olgun hurmalardan doyuncaya kadar yer. Yere inmek istediği sırada kendisini yükseklik korkusu sarar. Yukarılarda kalma korkusuyla başlar dua etmeye: "Ya Rabbi! Eğer ayağım yere değerse senin için üç tane kurban keseceğim!" Derken sürtüne sürtüne aşağıya doğru inmeye başlar. Bir miktar aşağıya doğru inmiştir. Dua etmeye devam eder ancak kurban sayısı ikiye düşmüştür: "Ya Rabbi Ne olur bana lütfeyle, ayağım yere değsin senin için iki kurban keseceğim." Dilde dua gözlerde yaş birkaç metre daha inmiştir. Aşağılarını ayan-beyan seçebilmektedir artık. Kurban sayısı ise bire düşmüştür. Son bir hamle ile yere atlar ve ayağı sıcak kumlara temas eder etmez ağzından şöyle bir cümle çıkar:

"Ya Rabbi! Arap fakir, kurban mafiş". Yani,

"Allah”ım! Bedevi fakir olduğu için kurban filan yoktur."

Maalesef, siyasetçilerimizin seçim öncesi ve seçim sonrası millete karşı tavırları, Bedevinin Yaradanı ile olan ilişkisinden farksızdır.

Rahata, güvene ve koltuğa erdiklerinde de dayandıkları gerçek güç olan halkı unutuvermek.

ERKEN SEÇİM OLUR MU? OLMAZ MI?

Siyasetin değişmez gündem maddelerinden biri, erken seçim olur mu? olmaz mı? Erken seçim tartışmalarının yoğunlaştığı bu günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kadrolarına, “Araziye çıkın” “Tevazu ile gönüllere girin” diyerek insanların aklına erken seçimi getirdi. Artık vatandaşta erken seçim fikrine sıcak bakmaya başladı.

0lur veya olmaz ama erken seçim şartlarının hepsi yavaş yavaş gerçekleşiyor. Hatta siyasilerden tarih veren bile var.

Böyle olunca da siyaset daha da hareketleniyor. Özellikle yerelde bazı kişiler aday olmak için kulis yapıyor. Hatta memlekette millete faydası olmamış kişiler bile adaylık düşünüyor. Seçim dedikodusu başlayınca siyaset kazanı biraz daha fazla kaynamaya devam edecek gibi. Sahaya inmeler başladı. Siyasette bir gün bile uzun süredir kaydını da düşerek,2022 yılının sürpriz yılı olabileceğini söylemek mümkün. Ve bence esas sürpriz ise seçimlerin 2023’e kadar yapılmaması olur. Her şeyi öngören atalarımız ne demiş“ Ateş olmayan yerden duman tütmez” Erken seçim olur mu ,olursa kim kazanır bilmem ama. Vatandaş her zaman kaybedenler kulübündeki yerini korumasın bu defa.

BU MİLLET NELERDEN ÇOK ÇEKİYOR

Bu Millet nelerden çekiyor. Genel olarak yalakalıktan. Yalakalık önemli bir sanattır. Herkesin yapabileceği bir şey olmasada Mayasında olması şarttır insanın. Her zaman lafı var ama icraatı yoktur.

Ama milletin çektiği başka şeylerde var. Bu millet kendi işinden başka her şeye maydanoz olandan, omurgasız kaypak adamlardan, ayak ve yalaka takımından herbokologlardan yani çok bilmişlerden, şakşakcılardan, söylemleri ve eylemleri uyuşmayanlardan, doğru yanlış farketmeden alkışlıyanlardan çıkarları için doğrularından vazgeçenlerden, hakkı gasp edildiği halde herşeye beğeni yapanlardan, yalancılardan, riyakarlardan, kendilerini olmayan özellikleri ile pazarlayanlardan Üç beş kuruş uğruna el pençe duranlardan ,ispiyonculardan, kraldan çok kralcı olanlardan, k..ç yalayan ve yalatandan

ATEŞ-BUZ KULLANIMI AZALDI MI? ÇOĞALDIMI?

Beyin ve vücut üzerinde kalıcı hasarlar oluşturan, Eroin ve Bonzai’ye göre daha çok bağımlılık yapan “ateş buz” adlı sentetik uyuşturucu ile ilgili acilen yeterli tedbirlerin alınarak kamuoyunun bilinçlendirilmesi lazım. Memlekette uyuşturucu kullanım hızı gittikçe artıyor. Anlatılanlara göre gençler, büyükler kısacası toplumun büyük bir kesimi Ateş-Buz tüketimine başlamış. Biz azaldı derken çoğalıyor sanki. Ateş-Buz kullanım yaşı küçük yaşlara kadar düştüğü iddia ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.