Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSMMMO’DA 23.DÖNEM

Yazının Giriş Tarihi:
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 08:45

Gaziantep’in en büyük ve en etkili sivil toplum kuruluşlarından, yaklaşık 2400 kayıtlı üyesi olan Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında hafta sonu 23.Olağan kurul ve akabinde seçim heyecanı yaşandı. Olağan genel kurul ve akabinde yapılan seçimler katılımın beklenenden az olmasına karşılık, gayet demokratik ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Meslektaşlarımız 3 yıl boyunca kendilerini yönetecek yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve Türmob delegeliği seçimlerini yaptı.

Önceki dönem oda seçimlerinden 3 grubun adayları Aksiyon üç, Aktif üç ve Dinamik grup bir olmak üzere, yedi sandalyeyi alarak odamıza üç yıl boyunca hizmet ettiler. Buradan odamızın kuruluşundan günümüze kadar olan süreçte odamıza hizmet eden tüm üstatlarıma teşekkür eder, bundan sonraki görev alacak üstatlarıma da kolaylıklar dilerim. 23.Dönem seçimlerinde odayı yönetmeye talip 4 grubumuz Dinamik Grup, Aksiyon Grup, Aktif Grup ve Değişim Grup gayet demokratik bir yarışın içine girdi ve aylardır yaptıkları çalışmalarının neticesini dün aldılar.

22.Dönemde yeni kurulan ve ilk kez seçime giren bir sandalyeye sahip olan Dinamik Grup 23.Dönemde sandalye sayısını üçe çıkarmış, bir diğer yeni bir grup olan Değişim Grup bir sandalye sahibi olmuştur. Aksiyon Grubun üç olan sandalye sayısını iki ye, Aktif Grubun üç olan sandalye sayısı ise bire düşmüştür. Buda gösteriyor ki oda yönetimin yine bir koalisyon ile yönetileceği gerçeğidir. Tabi ki her seçimin sonucunda kazanlar ve kaybedenler olacaktır ancak, bizim seçimimizin kaybedeni olmadığı gibi, kazananı da meslektaşlarımız ve odamız olmuştur.

Asıl sorumluluklarımızın şimdi başladığının bilinci ile seçimlerde sandalye sayıları azalanların da, sandalye sayılarını arttıranların da kendilerini bir süzgeçten geçirip, önümüzde duran ve mesleğin çözüm bekleyen sorunlarına odaklanmalarını ve çözümün bir parçası olmalarını bekliyoruz. Sandalye sayısını arttıranların mı yoksa azalanların mı işi zor diye soracak olursanız bence; arttıranların işi çok ama çok daha zor. Sayıları azalanlar kendilerine bir öz eleştiri yapıp nerede yanlış yaptık, nerede hata yaptık, nasıl yapsak daha iyi olurdu gibi sorularla kendilerini öz eleştiri süzgecinden geçireceklerdir. Ancak sandalye sayılarını arttıranlar için durum öyle değil; üzerlerinde çok daha fazla yük var ve yüksek olan bu beklentileri karşılamak durumundadırlar. Bu durumun farkında olup önlerinde çözüm bekleyen ve gün geçtikçe artan sorunlar hakkında girişimlerde bulunup biz meslektaşların taleplerine cevap vermek durumundadırlar.

Mesleğin sorunlarını buradan yazmaya kalksak muhtemelen sayfalara sığmayacaktır. Ancak mesleğin en büyük sorunları arasında olan birkaç soruna değinelim; özellikle mesleğe yeni katılan meslektaşlarımızın en büyük beklentisi olan adil defter kotası, bütün meslektaşlarımın yaşadığı tahsilat sorunlarının ortadan kalkması için uygun bir sisteme geçilmesi, haksız rekabetin önlenmesi, endüstri 4.0 ve yapay zekâ ile tehlike altına giren mesleğimiz adına kendimizi bu teknoloji devrimine adapte etmemiz, birçok angarya işlemlerin düşünülmeden direk Mali Müşavirlere yüklenmesi sorunlarımızdan sadece bir kaçı desek doğru olur. Ancak mesleğin bana göre en büyük sorunu “İTİBAR” sorunudur. mesleğimiz maalesef toplum nazarında hak ettiği itibarı göremiyor. Sadece toplum nazarında mı değil ; işveren nazarında, sivil toplum kuruluşları nazarında , devlet daireleri nazarında bir itibar sorunumuz bulunmaktadır. İşverenler muhasebe fonksiyonunun işletmenin diğer fonksiyonlarından; finanstan, satıştan, üretimden vb. önemsiz olduğunu düşünüyor ki, bunu düzeltecek olanlar da bizler özellikle bağımlı çalışan meslek mensuplarımızdır. Unutmamamız gerekir ki işletmeye yön veren ve verecek olan bizleriz. Bu sebeple saygıdeğer meslektaşlarım, ‘İtibar verilmez alınır’. Biz birilerinin bizlere itibar vermesini beklersek daha çok bekleyeceğimizi unutmayalım. Birbirimizin kuyusunu kazmazsak, daha ucuza defter tutma çabası içine girmezsek, meslektaşlarımızın defterlerini almak için olmaz işleri yapmazsak ve en önemlisi kendimize saygı duyarsak emin olun hak ettiğimiz itibarı kendiliğinden kazanmış olacağız. Bizler öncelikle kendimize ve meslektaşımıza saygılı olursak, köstek değil destek olursak ve en önemlisi kendimizi geliştirir günümüz koşullarına adapte olursak; itibar da gelir, saygınlık da gelir, hak ettiğimiz kazanç da gelir. Ancak bugün olduğu gibi kısır çekişmelerin içinde olmaya devam edersek; yeni mezunların alternatiflerinin olmadığı için mecburiyetten seçecekleri bir meslek, parayı kazanan ve itibar gören bu mesleğin kaymağını yiyen %10’luk kesimin kaymağı yemeğe devam edeceği, bizlerin de muhtemelen önümüzdeki yıllarda şimdi konuşmuş olduğumuz sorunları konuşmaya devam edeceğimiz ve meslektaşlarımızın mutsuz olmaya devam edeceği bir meslek olarak devam edecektir.

Umarız ki daha önceki dönemlerde yakalanamayan birlikteliğin ve dayanışmanın yakalanması, ego ve ön yargıların bir kenara bırakılarak meslek ve meslektaş için çalışmaların yapılması ve mesleğimizi daha iyi noktalara getirmek için çalışılması dileği ile 23. Olağan kurulumuzun tüm meslek camiamıza, odamıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Son olarak değinmek istediğim konu ise; odamıza aidiyet duygumun güçlenmesinde etkili olan ve üç yıl boyunca çok büyük emekler verdiğimiz, meslektaşlarımıza birbirinden farklı ve faydalı eğitimler düzenlediğimiz ve çok büyük kazanımlar sağladığımız, üyesi olmaktan gurur duyduğum PRODES Komisyonu başkanına ve üye arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür eder iyi haftalar dilerim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.