Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNDEM DEĞİŞMİYOR

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2021 13:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:13

Genelde acaba bugün iyi bir şey olur mu diye güne başlayıp buna da şükür diye bitiriyoruz. Öyle bir belirsizliğin içindeyiz ki yarın ne olacak bilmiyoruz Bugünün yarın dün olacak olması ne kadar tuhaf, hayat bilmecelerle dolu. Her şeyin cılkı çıkmış. Mafya, coin, ekonomi, pandemi süreci, eğitim durumu cart curt Memleketin gündemi dolu. Hangi haberin gerçek gündem, hangisinin ise gündemi değiştirmek için çıkarıldığını artık anlamak zor. Gündemde vatandaşın sorunları haricinde herşey var birtek vatandaş yok. Eğitim, davranışları olumlu yönde değiştirme sanatıdır.

EĞİTİM YERLERDE

Eğitimli bireylerden bilinçli ve uygar toplumlar oluşur. Her acının ya da olumsuzluğun altında kesinlikle eğitimsizlik vardır. Memlekette uzun zamandır eğitimde, öğretimde ve bilimde neden geriyiz tartışmaları hep yapılır. Nedense kimse bunun üstüne gitmez. Her yıl eğitim ve öğretim yılı açılıyor ama, öğretim verilip eğitim pas geçiliyor. Şimdi alt yapısı hazır olmayan pasif uzaktan eğitim var. Zaten koronovirüs ile başlı başına bir sınav, bir test veriyor çocuklar Memlekette internete ulaşamayan bilgisayarı olmayan yüzlerce aile var.

ÖLÜ SOYUCU

Türkçe'de "babasına rahmet okuttu" diye bir deyim vardır. Rivayete göre bu deyimin çıkış sebebi küçük bir kasabada bir "nebbaş" yani ölü soyucu varmış.

Her gün cenazeleri izler ve o gece taze gömülmüş ölülerin kefenlerini soyarmış. Gel zaman git zaman nebbaş hastalanmış, ağırlaşmış, yaptıklarından pişmanlık duymaya başlamış Arkamdan kimse rahmet okumayacak, beni hayırla kimse anmayacak diye üzülmeye başlamış. Nebbaşın oğlu, merak etme baba, ben seni hayırla andıracağım diye cevap vermiş.

Nebbaş ölmüş. Tabi hiç kimse rahmet okumamış kendisine. Nebbaşın oğlu babası gibi başlamış nebbaşlığa. Ancak oğul, soyduğu ölülerin arkasına bir de kazık sokuyormuş.

Kasabalılar başlamışlar babası için rahmet okumaya ve, Allah rahmet eylesin, o da ölüleri soyardı ama, hiç değilse arkalarına kazık sokmazdı, demeye...

NİZİPLİ GAZETECİLER AMERİKAN HASTANESİ İLE ANLAŞTI

Nizip Gazeteciler Cemiyeti ile Özel MMT Amerikan Hastanesi arasında indirim protokolü imzalandık Protokole göre, Nizip Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile birinci derece yakınları Özel MMT Amerikan Hastanesi tarafından indirimli olarak hizmet alacak.

Bu protokolle NGC üyesi arkadaşlarımız, eş ve çocukları ile anne ve babaları MMT Amerikan Hastanesi’nden alacakları ayaktan ve yatarak tedavi hizmetlerinden indirimli olarak faydalanacaktır. Hayırlı olsun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.