Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNDEM İŞSİZLİK

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2019 13:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:55

Siyasilerle sokaktaki vatandaşın gündemi çok farklı. Ülkemin TV'lerinde siyasetten başka haber yok. Vatandaş bunları dinlemekten, görmekten doydu usandı. Sabah akşam TV ekranlarında siyasi demeçleri dinlemekten gına geldi. işsizlik ülkenin en büyük meselesi oldu. Daha önce 'Türkiye'nin en önemli problemi nedir?' diye sorulduğunda genellikle terör çıkardı, şimdi terör konusu ikinci sıraya geriledi, ilk sırada ekonomik problemler çıkıyor. Vatandaş, iş aş ve icraat bekliyor. İşsizlik sadece rakam ya da oran değildir, Türkiye'nin çözüm bekleyen en öncelikli sorunudur. Gündem tamamen ekonomiye odaklanmalı.

FISTIK TABAN FİYATI

Yöremizde en büyük sıkıntılardan biride açıklanmayan fıstık taban fiyatı. Açıklanmayan fıstık taban fiyatı çoğu zaman tüccarların malı ucuza kapatmasına ve sonradan fiyat artışına sebep olmaktadır. Neden hiç bir oda, kişi ve ilgili kuruluşlar bu konuyu dillendirmiyor. Fıstıkta mahsul az üreticinin mağdur edilmemesi için fıstık taban fiyatının gündeme gelmesi ve dile getirilmesi lazım. Gaziantep Valiliği başkanlığında, Tarım İl Müdürlüğü, Baklavacılar, Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Ziraat Odaları, Üreticiler ve Üniversitenin katılacağı bir çalıştay yapılmalıdır. Yoksa kendinden başkasını düşünmeyen üç beş fıstık baronun istediği fiyatlar oluşacak.

NİZİP BELEDİYE BAŞKANINDAN KÜLTÜR VE SANATA DAİR

Geçen gün Nizip Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcımız Kemal Cengiz ile beraber Belediye Başkanı Mehmet Sarıyı ziyaret ettik. Sayın başkan Nizip'te kültürel anlamda çok değişiklik yapacaklarını buna ilk defa yapılacak olan kitap günleri ile başlayıp, sergiler, seminerler, konferanslar ile süsleyerek sosyal etkinliklere devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Nizip'te bir fıstık müzesi, bir zeytin müzesi ve kent müzesi kuracaklarını belirterek çalışmalara başladıklarını belirtti. Kent müzesi için herkesten destek beklediklerini söyleyerek ellerinde eski nostaljik malzeme bulunanlara çağrı yaparak kent müzesine katkı yapmaları istediklerini söyleyen başkana bizde kent müzesine 60 yıllık Türk filmlerine konu olan bir makaralı kamera sözü verdik. Başkan Sarı ile sohbetimizde bizlere sosyal hayata, sanata dair her kesiminin hayatına dokunan birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Bizde kendisinden bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesin istedik, takipçisi olacağımızı söyledik ve teşekkür ettik. İyi yapılan işler için teşekkür etmeli yanlışlar, hatalar eleştirilerek doğrunun yanında olunmalı..

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.