Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAKEM ve KALECİ

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2021 12:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:58

Maçın kaderini etkileyen iki isim… Biri verdiği kararlarla, diğeri yaptığı kurtarış yada yediği gollerle gündemde olan şahsiyetler. Birinin sonucunda skandal, diğerinin sonucunda rezil veya vezir olmak var. Gaziantep FK, Kasımpaşa maçında yaşananlar aynen böyle.

FIFA kokartlı Halis Ozkahya 9 dakika uzatmayı 4 dakika oynatıp, rakip takımın hocasının ikazına rağmen maçı bitirince, takımlar soyunma odasına ve galibiyet kutlaması için tribünlere gitti. Basın toplantısı için beklenirken, hakem takımları sahaya geri çağırıp kalan 5 dakikayı oynatıp skandalın kısmen kapısından dönüldü. Üstelik de yeni MHK henüz göreve gelmişken, böyle bir olay kabul edilebilir gibi değil.

Gelelim maça; Gaziantep FK’nin iyi oynamadan, rakibinin üstünlüğüne rağmen   net galibiyetle sonuçlanan bir maç. Başrolde de yazının başlığını oluşturan kaleci var. Günay yaptığı inanılmaz kurtarışlarla rakibin direncini kırıp, her iki yarıda duran toplardan gelen 2 golle alınan galibiyetin baş mimarı. Erol hoca ideal kadrosunu bulma adına geçen haftaki 11’nde değişiklik yapmamış.

İlk yarıda Kasımpaşa'nın bariz üstünlüğü ve gol pozisyonları var. Ama golü atan Gaziantep FK. 36’ncı dakikada kullanılan serbest vuruşta son dokunan Figueiredo ile ilk yarı 1-0 Gaziantep FK lehine sonuçlandı.

ikinci yarı baskılı oynayan gol pozisyonları bulan Kasımpaşa. Fakat kalesinde devleşip, inanılmaz kurtarışlar yapan Günay gole izin vermedi. Erol hocanın yaptığı değişiklikler 70’den sonra dengeyi sağladı. Kitsou, Jefferson, Dicko ve Merkel’in oyuna girmesi hücum gücünü arttırdı. 86’ncı dakikada kullanılan serbest vuruşta Caulker durumu 2-0 getirip galibiyeti perçinledi.Sonuç aldatmasın. 3 puana Tebrikler. Ama takımın oyun kalitesi iyi değil. Ara transferde kesinlikle 3-4 oyuncu alınması gerekiyor. Atanın ve tutanın iyi olursa geresi teferruat oluyor. Tutanda şimdilik sıkıntı yok, nerdeyse her maçın adamı durumunda. Milli maç arası oyuncuların mental ve fiziksel olarak bütünleşmesi açısından fırsat. Tebrikler başta Günay olmak üzere tüm takıma…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.